Гуливер у земљи лутака премијерно за децу из Грачанице

Премијера луткарске представе „Гуливер у земљи лутака“ по мотивима истоименог текста чешких аутора Јозефа Пера и Леа Спачила, а у адаптацији и режији Бошка Бошкова биће изведена у четвртак 30. Маја у 20 часа у Дому Културе у Грачаници.

„Гуливер у земљи лутака” је прича о малом граду у коме живе лутке, Луткову. Град има велики проблем са неваљалим, лењим и безобразним лутком, који се стално свађа са осталим луткама и прави проблеме. Главни јунак Гуливер покушава да уз помоћ публике помогне осталим луткама и казни Неваљалог лутка.

„И ова представа као и многе друге у основи има борбу између добра и зла. Исто као и међу људима и међу луткама има и оних добрих и оних злих. И међу њима није увек све како би требало да буде, као да нису направљене од исте крпе, а шта се то у Луткову међу луткама догодило и како је на те догађаје одреаговао гледалац господин Гуливер видећете ако дођете на представу. Глумци, аниматори и њихове лутке жељно вас очекују“, речи су редитеља Бошка Бошкова.

Представу играју глумци АП „Јанићије Поповић“, које ради у склопу Дома културе „Грачаница“. После грачаничке премијере представа ће бити приказана у Дечјем позоришту у Суотици а затим наставља свој живот у свим српским срединама широм Косова и Метохије.

Покровитељ представе је Француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ Арноа Гујона.

Улаз је слободан!

И.М.