Хапшења у Северној Митровици

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Косовска полиција

Јутрос око 6 часова, у све четири општине на северу Косова, започела је полицијска операција Косовске полиције, потпомогнута припадницима специјалне полиције. До сада се не зна тачан број ухапшених Срба, припадника КПС, док Тањуг јавља да је ухапшено 13.У Северној Митровици су се огласиле сирене за узбуну а у Зубином Потоку су се чули и пуцњи из ватреног оружја.

Из Косовске полиције је медијима послато саопштење:

“Косовска полиција у сарадњи са полицијским инспекторатом спроводи акцију на северу и југу Митровице, а на основу одлуке Основног суда у Приштини. Ухапшено је неколико полицајаца и грађана, под сумњом да су укључени у организоване криминалне групе због следећих кривичних дела: кријумчарење са трговачким центрима, злоупотреба службеног положаја, подмићивње и нелегална трговина. Акција се спроводи после вишемесечне истраге Косовске полиције и Специјалног тужилаштва Косова”, каже се у саопштењу, уз напомену да ће медији бити обавештени о времену и месту конференције, на којој ће говорити представници тужилаштва и полиције.

Председник Србије Александар Вучић, наредио је пуну борбену готовост војске и пуну приправност посебне и специјалне полиције Србије.

Директор Канцеларије за КиМ марко Ђурић је изјавио да је председник Вучић послао поруку међународној заједници да одмах заустави акцију Приштине или “нема сумње каква ће бити реакција Србије у току дана”.

А.Ћ.