Severna Kosovska Mitrovica: Sirene za vazdušnu opasnost i akcija kosovskih specijalnih snaga od ranih jutarnjih časova!

U Naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici u toku je policijska akcija, javlja portal Kossev pozivajući se na kosovski medij Kaljzo. Kaljzo, koji i video prilogom prati događaje u severnom delu podeljenog grada, javlja da se radi o velikoj akciji protiv krijumčara i kriminalaca u Severnoj Mitroivici.

U kosovskoj policiji još uvke nema zvaničnih infomracija o tome šta se događa, a akcije kosovksih specija su najavile sirene za opasnost od ranih jutarnjih sati koje su se prvo oglasili u Kosovskoj Mitovici, a kasnije i u Zubinom Potoku.

Prištinski portal Indeksi.onlajnt javlja da su Specijalne jedinice Kosovske policije danas preduzele akcije u četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova. Prema izvorima KosovaPress, najmanje pet osoba je uhapšeno pod sumnjom za organizovani kriminal. Operacija je započela rano jutros, a sirene za opasnost koji koriste Srbi na severu počele su da zavijanjem upozoravaju građanstvo još oko 6:00 časova. Sirene su se začile i sat vremena kasnije, a za sada, kako prenose mediji, nema okupljanje građana.

I.M.