Министарство администрације и локалне самоуправе: 600 000 евра за 11 општина

Косовска министарка за администрацију локалне самоуправе Адријана Хоџић  потписала је данас меморандум о разумевању са представницима једанаест општина на Косову за пројекте који ће побољшати локалну инфраструктуру као и међуопштинску сарадњу. Почасни гост приликом потписивања споразума био је амбасадор Норвешке на Косову Пер Странд Сјастад.

Из буџета министарствава за подршку општинама издвојена су средства у износу од 604.000 евра, која ће допринети побољшању услова живота у свакој од њих, саопштено је из Министарства за администрацију и локалну самоуправу.

“Ови пројекти треба да покрену сваку од општина да у наредном периоду буду још боље, ефикасније и ефективније у пружању услуга за грађане. Министарство администрације локалне самоуправе наставиће и у наредном периоду да помаже општинама самим тим и грађанима“, истакла је Хоџићева.

Општине које потписале мемораднуме о разумевању са министарством су Партеш, Мамуша, Звечан, Зубин Поток, Ранилуг, Северна Митровица, Лепосавић, Подујево, Ђаковица, Клокот и Витина.