Бошко Обрадовић: Остајемо при својим захтевима

На ванредној конференцији за медије у Чачку председник Двери Бошко Обрадовић говорио је поводом 6 месеци од почетка протеста у Србији.

Он је истакао да су сви захтеви протеста потврђени у извештају Европске комисије  и у извештају организације Freedom House.

„Друга важна ствар која се десила је извештај Стручног тима протеста у којем се налазе најстручнији познаваоци нашег изборној и медијског законодавства и у чијем извештају се налази низ препорука како би требало да изгледају медији и слободни избори у Србији. Тај документ је постао нека врста платформе за даље залагање опозиције што се тиче фери и поштених избора“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је подсетио јавност да ће се сутра одржати протести широм Србије поводом 6 месеци од њиховог почетка и закључио да Србија наставља са борбом за оправдане захтеве који су истакнути на великом митингу 13. априла у Београду.

„Остајемо при свим нашим захтевима, а то је слобода медија, пре свега јавни сервис и РТС, промене у РЕМ-у који не ради свој посао и промене у изборним условима, па све до најважније ствари а то је нормализација рада Парламента“, подсетио је он и захвалио се свим грађанима који су се ослободили страха.

Он је рекао да није нормално да РТС избегава да позива лидере опозиције и организаторе протеста у своје емисије и да није нормално да власт не жели да преговара о изборним условима.

Обрадовић је на крају поновио да ће опозиција  бојкотовати изборе ако нема промена по питању слободе медија и избора. Такође, нагласио је да се протести настављају суботом у Београду, другим градовима и кроз Караван слободе и Слободне зоне широм Србије преко лета.