Владика Теодосје: Тродневни пост и молитва у знак подршке православној Митрополији црногорско приморској

У знак подршке правосланој Митрополији црногорско-приморској, која у последње време пролази кроз тешка искушења, страдање и нападе на њене црквене објекте и великодостојнике, Владика Рашко – признренски и косовско-метохијски  Теодосије данас је у Грчаници позвао вернике да се придруже тродневном посту на који је већ позвао Митрополит црногорско – приморски Амфилохије.

– У данима највећег страдања нашег народа и наших црква на Косову и Метохији, Митрополит црногорско – приморски Амфилохије увек је био и молитвнео, а и својим присусвом уз наш народ, подсетио је по окончању недељне литугрије  у манастиру Грачаница, Владика Теодосије.

Епископ рашко – призренски  је нагласио да је митрополит Амфилохије поводом великих искушења, напада и прогона СПЦ у Црној Гори позвао вернике да среду, четвртак и петак проведу у посту. Позив да се придруже тродневном посту и молитви за браћу и сестре у Црној Гори упутио је јутрос у Грачаници и Владика Теодосије након недељне литургије којој су присуствовали њихова преосвештенства, владика Ваљевски Милутин и владика Аустралијско – Новозеладскс православне епархије Силуан.

И.М.