Косово добија национални стадион један од највећих на Балану

Национални стадион Косова

Министар културе, омладине и спорта Косова Кујтим Гаши учествовао је на презентацији Косовског националног стадиона која је одржана у Музеју Косова.

Министар културе, омладине и спорта Косова Кујтим Гаши учествовао је на презентацији Косовског националног стадиона која је одржана у Музеју Косова. Како је саопшено из овог министарства догађају су присуствовали и председник Скупштине Косова, Кадри Весељи, председник Фудбалског савеза Косова, Агим Адеми, бројни представници косовских и спортских институција, као и чланови породице Вокри, преминилог председника Фудбалског савеза Косова Фадиља Вокрија.

Национлни стадион Косова, макета

Презентација Националног стадиона посебан је дан а овај капитални пројекат сматра се највећом инвестицијом у историји Косова, рекао је у уводном обраћању косовски министар културе, омладине и спорта Кујтим Гаши.

-То је био и остаје један од мојих приоритета и приоритета Влада Косова. До данас је било тешко и верујем да смо успели да имамо пројекат који испуњава услове и потребе спортиста, посебно за наш фудбал, нагласио је Гаши.

Он је најавио да ће стадион бити изграђен у близини аеродрома „Адем Јашари“ недалеко од Приштине.

– Стадион ће бити изграђен на тромеђи општина, близу Приштине, које гране ауто путева повезују са Призреном, Пећи и Ђаковицом. Одлука о локацији била је правична, нагласио је Гаши.

Национални стадион Косова дизајниран је према критеријима и стандардима УЕФА – е и ФИФА -е. Имаће више од 30.000 места и биће спреман за међународна такмичења. Стадион ће такође имати велики комплекс који укључује помоћне објекте, спаваонице за спортисте, хотеле и паркиралишта.

Председник Скупштине Косова, Кадри Весељи, поводом презентације националног стадиона, изјавио је да Косово треба да има најлепши стадион на Балкану и да он треба да буде изграђен.

Председник Фудбалске федерације Косова, Агим Адеми, захвалио се Министарству и Влади Косова на улагањима у спорту посебно када је фудбал у питању.

Адеми је уједно највио почетак реновирања свих стадиона на Косову додајући да је пројект са 12 синтетичких поља и сада изградња Националног стадион Косова бити, како је рекао,  „врх куполе фудбалске инфраструктуре“.

И.М.