Видовданске свечаности 2019: Представљање књиге „Косово у делима српских аутора“ Ђорђа Јевтића

Представљање књиге Косово у делима српских аутора публицисте Ђорђа Јевтића биће одржано  у среду 19. јуна са почетком у 20 часова, у оквиру овогодишњих „Видовданских свечаности“ у Дому културе „Грачаница“.

„Чиме год се Јевтић бавио, недвосмислено се, као заједнички именитељ у његовом критичарском и публицистичком раду, издваја непрестана посвећеност борби за културни идентитет и национални интегритет Срба на Косову и Метохији, превасходно у родној Грачаници, љубав према завичају и сународницима, као и подршка свим ствараоцима који су у тој борби на истом месту, на истој страни и у истој мисији. У томе је Јевтићева књига важно сведочанство“ написао је у речензији мр Предраг Радоњић.

Ђорђе Јевтић је рођен 1947. године у Сушици близу Грачанице. Дипломирао је на Групи за српскохрватски језик и књижевност на Филозофском факултету у Приштини. Од 1974. до 1997. био је новинар и уредник у Новинској агенцији Танјуг, а од 1997. до 2000. био је потпреседник Градског већа СГ Приштине. Од 2007. до пензионисања 2013. године, био је руководилац Службе за информисање СГ Приштина са седиштем у Грачаници. Извештавао је и писао о свим збивањима на Косову и Метохији у последњих пола века, о чему је објавио десет фељтона и пет публицистичко аналитичких књига. Покретач је неколико часописа и културних манифестација. Живи у Сушици.

О књизи ће говорити:

– проф. др Драгомир Костић,

– председник Друштва књижевника КиМ Новица Соврлић,

– књижевни критичар Жарко Миленковић и аутор.

И.М.