fbpx

Ekipi TV Prva i Gračanice Onlajn juče zabranjen ulaz na Gazimestan

Dopisnici TV Prve i glavnoj urednici portala Gračanica Onlajn, Anđelki Ćup i snimatelju Nikoli Milosavljeviću, juče oko 17 časova,

Dopisnici TV Prve i glavnoj urednici portala Gračanica Onlajn, Anđelki Ćup i snimatelju Nikoli Milosavljeviću, juče oko 17 časova, Koosvska policija nije dozvolila ulazak u spomen kompleks na Gazimestanu.

“Uredno smo pokazali novinarske legitimacije na kapiji kompleksa na Gazimestanu, na šta nam je policajka rekla da mora da pita komandira. U ruci mi je videla papir, odnosno moj podsetnik onoga što je trebalo da snimimo. Uzela je taj papir i rekla da njen komandir mora da vidi šta ću da pričam. Posle dva minuta je izašla i rekla da ne mogu da uđem, jer izveštavam politički. Zatražilasam pismeno obrazloženje, koje nisam dobila”, izjavila je Anđelka Ćup i dodala da policajci nisu želeli da se predstave i da daju brojeve svojih značaka.

Podsećamo na Gazimestanu ne postoji znak da je zabranjeno snimanje ili fotografisanje. Portal Gračanica Onlajn najoštrije protestuje i traži reakciju nadležnih u Kosovskoj policiji, kao i udruženja novinara.

Redakcija

%d bloggers like this: