Грачаница, 20 година без градског превоза

Становници 17 насеља, које обухвата општина Грачаница, већ 20 година немају градски превоза што је, како многи истичу, недостојно стандарду живота у 21 веку.

Овај проблем највећи број становника решава превозом у сопственој „режији“, а они малобројнији користе превоз регистрованих комби превозника или такси службе.

Највећи проблем, међутим, имају млади из околних насеља, који да би за вечерњи излазак дошли у Грачаницу, која је главни центар окупљања и ноћног провода,  морају да плате такси, јер комби превозници не саобраћају од послеподневних сати.

Представници локалне самоуправе су још крајем 2014. године најављивали формирање Јавног предузећа за градски превоз, јер је како су тада говорили, проблем „представља папирологија“. Међутим, до сада ништа није урађено по овом питању.

-Нацрт плана и израда су у току и надамо се да ћемо ове године успети у томе да општина Грачаница има предузеће Јавног превоза које обухвата градски превоз – изјавио  је 2015. године  тадашњи директор Јавних служби у општини Грачаница Зоран  Даниловић.

Оваква обећања, испоставило се, нису била реална, иако је било покушаја и прошле године да се нешто конкретно уради по питању обезбеђивања градског превоза.

Одборници Самосталне либералне странке (СЛС) у Скупштини општине Грачаница покренули су, јула месеца прошле године,  петицију за организовање јавног превоза на територији ове општине. Објаснили су да у ову  иницијативу покренули, јер је то била једна од најчешћих критика и жалби грађана.

-Ова иницијатива базирана је на чињеници да не постоји организовани јавни превоз на територији општине који би омогућио и олакшао кретање између 17 села и Грачанице као администравног центра општине – објашњено је тада  у саопштењу ове странке.

Актуелни градоначелник општине Грачаница Срђан Поповић каже да ова општина тренутно нема буџет који би могао да покрије формирање једног оваквог предузећа.

-Општина Грачаница тренутно нема средстава за формирање једног оваквог предузећа, јер то изискује много већа буџетска средства, за куповину возила и свега онога што би пратило рад оваквог предузећа – каже Поповић.

Чињеница је да због недостатка јавног превоза, највећу корист  имају такси превозници, јер у и цене у зависности од дестинације понекад превелике за џепове становика општине Грачаница.

Примера ради, за превоз таксијем  од Грачанице до Приштине, дакле само у једном правцу, треба се издвојити 7 евра, (код појединих таксиста цена износи 5 евра). До Лапљег Села треба издвојити 3 евра, до Ливађа 5 евра, а за превоз до неких удаљенијих села попут Лепине, Радева, Скуланева, Старог Грацка и других, треба издвојити од 10 до 15 евра у једном правцу.

Овакве цене су додатно оптерећење за буџет  становника, чији месецни приходи,  у највећем броју случајева не премашују суму од 300 евра.

Са сличним проблемом суочавају се и мештани Доње Брњице,  који се годинама жале да на недостатак организованог превоза.

И поред овакве ситуације, нада не напушта грађане општине Грачаница. Кажу да и ово питање једнога дана мора да се реши и да ће се општински челници, у некој од наредних година, ипак успети да издвоје буџетска средства како би се увођењем јавног превоза олакшала њихова свакодневица.

Драгана Станојевић – Радио Грачаница