Видовдански концерт Школе балета

Зашто ја волим балет? Ово је била тема овогодишњег концерта деце која похађају Школу балета при Дому културе у Грачаници. Више од седамдесет девојчица, различитог узраста, наступило је у балетским тачкама које је са њима месецима, стрпљиво увежбавала балетски педагог Лидија Павловић.

Док су девојчице већег узраста заиста показале да су овладале и тежим корацима, покретима и захтевнијом кореографијом, највеће симпатије публике ипак су побрале најмлађе балеринице старости од 3 до 4 године, које су храбро истрчале на сцену и показале шта су научиле, док их је публика бодрила аплаузом.

Лидија Павловић, балерина и педагог

Школа балета у Грачаници ради већ две године, а од ове је отворила и своје истурено одељење у Шилову.

– Одрасли смо, што се видело и на сцени, а добили смо лепе коменаре како смо направили велики помак у односу на прошлу годину – рекла је Лидија Павловић, балетски педагог, која је радила са децом.

Павловићева је рекла да је презадовољена ониме што су деца показала, али је њој још драже што девојчице заиста воле балет тако да са њима и није било тешко радити.

Школа балета, како нам је потвређено, наставља са радом. Нова сезона почиње у септембру и октобру, захваљујући финансијској подршци Министарства за културу и информисање Републике Србије.

Лидија Павловић се такође захвалила општини Грачаница која је помогла у набавци штапова и балетске опреме за Школу балета.

– Општина нам је постала један диван пријатељ у свему овоме, рекла је на крају Павловићева.

И. Миљковић