За два дана две провале и крађе у Грачаници

Фото ГрачаницеОнлајн: Полицијска станица у Грачаници

Кућа Радована Здравковић у улици Цара Лазара, у непорсредној близини манастира у Грачаници, обијена је у ноћи између 29. и 30. јуна. потврдио је за портал Грачаница Онлајн власник. Лопови су из однели злато у вредности од 2.000 евра и новац који је Радован сакупљао сину за куповину нове харминике.

– Ми се нисмо налазили кући, били смо са сином на такмичењу за хармонику у ужој Србији, али смо управо због тога што знамо да су лопови у Грачаници поново почели да „оперишу“, замолили рођаке да обилазе кућу, испричао је Здравковић.

Према његовим речима лопови су обили главна улазна врата на кући и оставили отоворен прозор како би, у сличају да неко наиђе, лакше себи осигурали бекство.

– Када су рођаци ујутру дошли да обиђу кућу видели су отворена врата и помисли да смо се вратили са пута. Међутим, зактеколи су призор који их је изнемирио. У кући је све било растурено и испреметано јер су провалнци имали довољно времена да траже злато и паре.

Здравковић каже да је случај одмах пријавио косовској полицији у Грачаници која је по пријави дошла да обави увиђај и додаје да му из куће од техничких ствари ништа не фали, што наводи на закључак да су провалницима битни само новац и злато.

Ово је. како ГрачаницаОнлајн сазнаје, друга крађа за непуна два дана у Грачаници, у Прштинској улици је за Видовдан обијена још једна кућа.

И. М.