Deca iz Štrpca gostuju na Fruškoj Gori

„Tesla Global Forum“ i udruženje „Glas Metohije“ ove godine su organizovali zajedničku akciju i ugostili decu sa Kosova i Metohije. „Tesla Global Forum“ održava se od drugog do petog jula u Andijevu na Fruškoj Gori.

Tesla Global Forum i udruženje Glas Metohije ove godine su organizovali zajedničku akciju i ugostili decu sa Kosova i Metohije.Tesla Global Forum održava se od drugog do petog jula u Anrdrevlju na Fruškoj Gori.

Gosti „Tesla Global Foruma“ su deca iz Štrpca i kako organizatori istuču prijatno se osećaju i prate predavanja iz raznih oblasti. Stojan Predović predsednik udruženja „Glas Metohije“ i Mila Stefanović staraju se o njima.

Foto: O. Radić, GračanicaOnlajn

„Mnogi me pitaju zašto sam baš izabrao da deca iz Štrpca posete Frušku Goru i budu učesnici Tesla Global Foruma, evo i odgovora. April i maj u Beogradu, gde živim i radim, protekli su u božanstvenoj izložbi umetnika koga zaista poštujem i cenim, reč je o akademskom vajaru Svetomiru Arsiću Basari“, rekao je Stojan Predović i dodao:

„Radeći sa njim i pripremajući njegovu izložbu ja sam slušao mnogo priča o njegovom selu Sevcu i okolnim mestima na Šari. Sve je to uticalo da odlučima da baš deca iz tog dela Kosova posete Frušku Goru i da od drugog do petog jula budu gosti „Tesla Foruma“, rekao je Predović.

On se zahvalio „Tesla Global Forumu“ na organizaciji i mogućnosti da deca sa KiM borave na Fruškoj Gori i rekao da se nada da će ovakvih i sličnih akcija biti i u buduće.

O.R. I.M.