Omladinski savet Parteša za uspešniju saradnju sa lokalnom samoupravom

U Omladinskom centru u Partešu kod Gnjilana održan je konsultativni sastanak članova Omladinskog saveta Parteša (OSP) sa predstavnicima lokalne samouprave. Konsultacije su obavljene uz podšku USAID – ovog programa lokalna samouprava – efikasna uprava (LEGA). Cilj ove akcije je pokretanje kontinuiranog dijaloga između Omladinskog saveta Parteša i lokalne samouprave, kako bi se mladi uključili u precese donošenja odluka na lokalnom novou.


Omladinski savet Parteša biće prvi lokalni omladinski akcioni savet na Kosovu, u opštinama sa srpskom većinom, čije će aktivnosti biti finansirane iz opštinskog budžeta za narednu godinu, dogovoreno je tokom konsultacije sa predsednikom opštine Parteš, Draganom Petkovićem.

Predsednik Omladinskog saveta, Stojanović Stefan, održao je prezentaciju dosadašnjeg rada, predstavio plan aktivnosti i zatražio finansijsku i tehničku pomoć od strane Opštine Parteš i USAID LEGA za sve inicijative i aktivnosti koje Omladinski savet planira u narednom periodu. Kao rezultat dosadašnjeg rada OSP-a obe institucije su dale pozitivan odgovor i iskazale spremnost da podpže rad OSP-a u narednom periodu.