fbpx

Srpska lista povodom ostavke Haradinaja: Pozivamo kosmetske Srbe na uzdržanost, sabornost i jedinstvo!

Srpska lista povodom ostavke Haradinaja: Pozivamo kosmetske Srbe na uzdržanost, sabornost i jedinstvo!

Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji apsolutno su svesni pretnji i svih pojačanih pritisaka na Srbe koji će, od strane političkih prvaka kosmetskih Albanaca i njihovih sponzora, uslediti nakon ostavke Ramuša Haradinaja. Spremni smo na još jaču borbu za opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima, navodi se u saopštenju Srpske liste:  

Jasno je da najnoviji politički potezi Prištine imaju za cilj homogenizaciju albanskih političkih partija, što po pravilu znači još veći pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiju i njihove legitimne predstavnike, u cilju urušavanja jedinstva i iseljavanja našeg naroda. Predstojeće takmičenje u našoj južnoj pokrajini, zarad sticanja jeftinih političkih poena, biće borba između političkih predstavnika kosmetskih Albanaca ko će pokazati veću mržnju prema Srbima na KiM i Srbiji, i na to želimo bez skrivanja i na vreme da upozorimo.

Poručujemo svima onima u Prištini i međunarodnoj zajednici, koji ovo režiraju da smo razumeli sve njihove perfidne političke manipulacije i igre kojima se služe i da neće uspeti da nas slome, pobede i oteraju, jer smo svesni i jedinstva i podrške našeg naroda, države Srbije i predsednika Vučića.

Zbog svega navedenog, očekujemo još veću i jaču podršku naše države opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u zaštiti mira i bezbednosti, a Srbe u pokrajini pozivamo na uzdržanost, sabornost i jedinstvo.

Srpska lista će, bez sumnje, nastaviti da, uz neraskidivu i neprekidnu saradnju sa predsednikom i državom Srbijom štiti interese srpskog naroda, a pre svega pravo na mir, opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima. Današnje reči našeg predsednika Aleksandra Vučića nama na KiM daju veru, snagu i uverenje da ćemo svi zajedno obezbediti bezbednost i prosperitet Srba na KiM.

I.M.

%d bloggers like this: