fbpx

Nema više starog nadvožnjaka

Срушен надвожњка код Приштине, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Stari nadvožnjak nadomak Prištine, sagrađen 80 - tih godina prošlog veka, koji je tada bio odlično rešenje za regulisanje i rasterećenje saobraćaja za vozila koja se kreću iz pravca Skoplja i Gnjilana kreću prema Prištini, nedavno je srušen. Nadvožnjak na Veterniku je posle bombardovanja bio rekonstruisan, a sada je konačno srušen.

Stari nadvožnjak nadomak Prištine, sagrađen 80 – tih godina prošlog veka, koji je tada bio odlično rešenje za regulisanje i rasterećenje saobraćaja za vozila koja se kreću iz pravca Skoplja i Gnjilana prema Prištini, nedavno je srušen. Nadvožnjak na Veterniku je posle bombardovanja bio rekonstruisan, a sada je konačno srušen.

Foto: Vladislav Ćup, GračanicaOnlajn

U cilju proširenja kolovoznih traka i boljeg uređenja prilaza auto putu Priština – Skoplje biće sagrađen veći nadvožnjak sa kružnim tokom i izlaznim trakama, saznaje portal GračanicaOnlajn. Dok traju radovi, saobraćaj se na ovom delu obavlja otežano i konstano se stvaraju čepovi iz prvca Gnjilana i Skoplja kao i izlaza sa auto puta Prištaina – jug na ulazu u grad.

Saobraćajna gužva na prilazu gradu su učestala pojava, foto: Vladislav Ćup, GračanicaOnlajn

Vozačima se savetuje da zbog vrućine, gužve i dugih kolona, koji su naročito pojačane u vreme špica od 14 do 17 časova, izbegavaju ovaj putni pravac i koriste alternativne pravce, preko Gračanice, i Lapljeg Sela ukoliko idu ka Kosovu Polju ili preko Ajvalije ukoliko idu iz pravca Gnjilana prema Prištini.

 

 

%d bloggers like this: