Трајковићева: Одложено формирање коалиције странака, организација и појединаца из српске зајенице на Косову. Разговори у току. Српска листа: Срби неће дозволити да им Кушенрове пудлице и рециклиране авети из прошлости кроје судбину

Формирање широке коалиције странака, организација и појединаца из српске заједнице са Косова требало је да буде озваничено данас у 12 часова у Грачаници, јавио је портал Косово Онлајн. Међутим, председница Европског покрета Срба са Косова Рада Трајковић потврдила је за агенцију Бета да су разговори о формирању коалиције странака, организација и појединаца из српске заједнице на Косову у току, али је истовремено и демантовала да ће формирање бити озваничено данас.

У току је припрема и разговорои са представницима Сра са Косова, дипломатским представницима и становницима“ река је Трајковићева за Бету.

Мисија коалиције, како наводи извор портала Косово – онлајн, биће да српској заједници на Косову понуди избор и алтернативу, и охрабри их да на предстојеће изборе на Косову изађу и гласају по савести, а не под принудом.

Према информацијама које портал Косово Онлине има из извора блиског новој политичкој листи српске заједнице на Косову, коалицију ће чинити и предводити је Рада Трајковић, Александар Јаблановић, Ненад Рашић, Ненад Радосављевић, Драгиша Мирић, Ксенија Божовић, Марко Јакшић…

Та коалиција, како се наводи, има за циљ да стане на пут самовољи званичног Београда на Косову, који притисцима и уценама приморава представнике српске листе да гласају за Српску листу – филијалу Београда на Косову.

Српска листа: Задатак Раде Трајковић добијен од страних дипломата је стварање лажне слике да Срби са Косова имају некакву другу алтернативу

Српска листа саопштава да формирање коалиције, како истиче, компромитованих појединаца и странака у Грачаници, предвођене Радом Трајковић, изводи се са једним јединим циљем: да се ослаби политичко јединство Срба на Косову и Метохији и раскину везе нашег народа са Београдом. 


„Рада Трајковић и њена менажерија ће у предстојећем периоду очигледно бити главно оружје спонзора самопроглашене косовске независности и средство притиска на Београд у процесу решавања питања Косова и Метохије, и сасвим сигурно ће имати обилну финансијску и медијску подршку, иако је јасно да ће та коалиција имати више чланова него гласача”, наглашава се у саопштењу.

Српска листа истиче да се Трајковићева чак и не срами да отворено призна да ће та коалиција бити направљена у консултацијама са страним дипломатама.

„Задатак Раде са Савског Венца биће, дакле, не истинско парирање Српској листи, већ стварање лажне слике да Срби на Косову и Метохији имају некакву политичку алтернативу, и њено програмско опредељење ће се сводити на поруку да Срби о својој будућности не треба да се договарају са Београдом него са Приштином”, упозуорава се у саопштењу Спрске листе.

Српска листа наглашава да је од тренутка настанка била кост у грлу свима онима који су желели да Срби на Косову и Метохији постану демографски и политички ирелевантан фактор, а пошто успостављено политичко јединство нашег народа нису успели да разбију таксама, оптужницама, пребијањима и хапшењима, смисли су очајнички план да то јединство разбију изнутра.

„Срби на Косову и Метохији су политички свесни и писмени и неће дозволити да овај паклени план буде реализован”, нагалашава Српска листа.

У наставку се подсећа да је трајно опредељење Српске листе рад на заштити српских државних и националних интереса на Косову и Метохији у чврстој координацији са Београдом и председником Вучићем, јер то није једна од могућих политика, већ једина политика која нашем народу гарантује опстанак на овим просторима.

„Они који су стекли богатство на малверзацијама, проневерама, криминалом и лобирањем против интереса сопственог народа могу можда потплатити или завести неколицину, али Срби знају ко су ти људи и за кога раде и неће дозволити да им Кушнерова пудлица и рециклиране авети из мрачне прошлости поједу будућност”, закључује се на крају саопштења.