Kosovski Albanci pokušali da prokrijumčare opasno oružje

Гранични прелаз Шид

Na graničnom prelazu Šid, srpski carinici u saradnji sa policijom, sprečili su dvojicu Albanaca sa Kosova da prokrijumčare dve cevi za portiv-avionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje prenosi Tanjug pozivajući se na policijske izvore.

Na graničnom prelazu Šid između Srbije i Hrvatske, srpski carinici u saradnji sa policijom, sprečili su dvojicu Albanaca sa Kosova da prokrijumčare dve cevi za portiv-avionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje prenosi Tanjug pozivajući se na policijske izvore.

Braća iz Gnjilana, 26-godišnji i 24-godišnji mladići, koji su se uputili u Nemačku u automobilu su skrivali delove za protiv-avionski mitraljez, 30.000, očigledno lažnih evra sa kineskim logom, ali i zastavu terorističke OVK.

Carinici su oružje je pronašli u utomobilu „audi“ nemačkih registarskih oznaka, koji su carinici izdovjili za detaljnu kontrolu. Kako se dalje navodi, putnici su pokušali nuđenjem novca da  izbegnu kontrolu, ali je taj postupak samo pojačao sumnje carinika da se u vozilu nešto krije.

Cevi za protiv-avionski mitraljez braća su sakrila između naslona zadnjeg sedišta i gepeka, zatvarač su stavili u tapacirung, a oprugu pored akumulatora. Lažni evri nađeni su u torbici koja se nalazila u automobilu.