Спомен-биста генералу Драгиши Масалу и уручење кључева породици Шкобић

Спомен-биста српском генералу Драгиши Масалу буће откривена у Горњем Вадришту код Вишеграда у недељу 25. августа.

Генерал Масал обављао је дужност начелника артиљерије Ужичког корпуса, команданта Трећег артиљеријског пука у Војсци Републике Српске у Бијељини, начелника артиљерије у Органу родова Главног штаба Војске Републике Српске на Хан Пијеску, начелника Сектора за организацију, мобилизацију и персоналне послове Генералштаба Војске Републике Српске у Бијељини и Бањалуци. Одликован је Медаљом за војне заслуге, Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом рада са сребрним венцем и Орденом Карађорђеве звезде другог реда.  Преминуо је 2017. године након кратке и тешке болести на Војномедицинској академији у Београду у 66. години.

Након откривања и освештања спомен-бисте, коју је донирао хуманитарац Војкан Крстић, обратиће се председник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, председника локалне Борачке организације Александар Савић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, породице генерала, као и донатор Крстића.

У културно-уметничком делу програма наступиће чланови фолклорног друштва „Краљ Петар Први Ујединитељ“, а епске песме рецитоваће Јелена Сарић из Вишеграда.
По завршетку церемоније, Војкан Крстић ће уручити кључеве нове куће породици Тодора Шкобића, који се вратио из избеглиштва и чија ће петочлана породица овиме добити дуго очекивани кров над главом.