СЛС спремила три тужбе против бивших чланова због лажног представљања

Председник Самосталне либералне странке (СЛС) Слободан Петровић најавио је тужбе против тројице бивших чланова те странке због, како је рекао, лажног представљања приликом њиховог преласка у редове Српске листе. На конференцији за медије која је данас касно поподне организована у штабу СЛС-а у Грачаници, Петровић је нагласио да је за лажно представљање законом запрећена казна до три године затвора.  

Самосатална либерална странка ће већ сутра поднети кривичне пријаве против Мирослава Ристића који је недавно приликом преласка у Српску листу изјавио да је био директор у СЛС-у.  Тужбе ће такође бити упућене и на адресе Младена Станковића који је, како су медији пренели, читав Општински одбор СЛС-а из Гњилана учланио у Српску листу, као и против Славише Анђелковића, члана општнског одбора СЛС-а из Косовске Каменице, за кога је Српска листа објавила да се прикључио њиховим редовима.

Слободан Петровић, председник СЛС-а, фото: И. Миљковић, ГрачаницаОнлајн

„Пре три дана је Српска листа објавила да је наводни директор СЛС-а, господин, Мирослав Ристић, прешао у њихову странку. Ми смо издали саопштење, али оно што је важно јесте да он није био никакав директор, нити је имао било какву улогу, ни позицију у странци. Ми му се захваљујемо на доприносу и желимо му да што дуже буде тамо и да им само такви долазе“, рекао је Петровић коментаришући прелазак бившег члана своје странке у Српску листу.

Петровић је нагласио да је тужба спремна и за, како је рекао, другог „прелетачевића“, Младена Станковића који је на конференцији за штампу Српске листе изјавио да је комплетан Општински одбор у Гњилану, на чијем је челу, прешао у Српску листу.

„Истина је да ми уопште немамо општински одбор у Гњилану, јер га управо, исти тај Станковић, није формирао иако је био координатор за општину Гњилане и његов задатак је био да формира општински одбор“, појаснио је Петровић.

Председник СЛС-а је подсетио да је Српска листа објавила да је такође и општински одбор СЛС-а у Каменици на челу са Славишом Анђелковићем, председником истог, прешао у Српску листу. Петровић је демантовао ову информацију.

„То такође није тачно, јер је он (Анђелковић – прим. аут.) прешао сам у Српску листу. Он је прешао због конкретно личних интереса. То је  кривично дело и за њега сутра предајемо кривичну пријаву надлежном суду“, нагласио је Петровић додајући да свој тројици жели све најбоље те да им је захвалан што више нису у СЛС-у, јер како је рекао, када имати такве људе у својој странци политичи противници нису вам ни потребни.

Слободан Петровић је рекао да је Српска листа у велиој паници те да је стога кренула да ради оно у чему је најбоља, а то је да политичким притисцима и уценама, лажима и лажним обећањима отима чланове од својих политичких противника, служећи се бројним манипулацијама и лажима“.

Слободан Петровић, фото: И. Миљковић, ГрачаницаОнлајн

На питање новинара ГрачаницеОнлајн да ли СЛС планира коалицију са неким политичким субјектом, Петровић је рекао да је СЛС као странка отворена за сарадњу са онима који српском народу желе добро и просперитет.

„Ми нисмо од оних који желе да истичу СЛС у први план. Оно што је највећи гарант за успех јесу наши резултати и свако је добродошао. Још једном кажем да смо свесни чињенице да је у последњих неколио месеци наша подршка код српске заједница израженија и јача и то је највећи разлог што су напади на нас интезивнији“, рекао је Петрковћ затворивши конференцију за новинаре речима да од данас и званично улазе у изборну кампању.

И. Миљковић