fbpx

Parole UČK na prilazima Štrpcu, osuda Kancelarije za KiM

Ispisivanje parola UČK na prilazima Štrpcu ne može se shvatiti drugačije nego kao otvorena pretnja Srbima

Ispisivanje parola UČK na prilazima Štrpcu ne može se shvatiti drugačije nego kao otvorena pretnja Srbima u najjužnijoj enklavi na Kosovu i Metohiji, poručuju iz Kancelarije Vlade Srbije za KiM, najoštrije osuđujući, kako se kaže u saopštenju, zastrašivanje Srba. Kancelarija za Kosovo i Metohiju poziva „nadležne u pokrajini da reaguju kako bi se suzbilo šovinističko divljanje na Kosovu i Metohiji“.

„Ostvaruju se naše slutnje da će predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji biti takmičenje u ekstremizmu i mržnji prema Srbima i zahtevamo od svih albanskih političkih aktera da ne dovode u opasnost srpski narod zarad kratkotrajnih političkih ciljeva. Srbi u opštini Štrpce su u prošlosti teško stradali od ruku albanskih ekstremista i svako evociranje sećanja na zločine koje su nad srpskim narodom počinili teroristi OVK može imati opasne i nesagledive posledice“, kažese između ostalog u saopštenju dostavljenom medijima.

Kancelarija za KiM apeluje na Srbe u Opštini Štrpce da ne nasedaju na ovakve ili slične provokacije i da, kako kažu, imaju poverenje u rešenost i sposobnost Srbije da zaštiti svoje građane u bilo kom delu južne pokrajine.

Podsećamo da je u okolini Štrpca nekoliko saobraćajnih znakova sa nazivom mesta na srpskom jeziku premazano bojom i ispisano parolama UČK.

A.Ć.

%d bloggers like this: