Нова коалиција потврдила излазак на превремене парламентарне изборе на Косову

Ненад Рашић (ПДС), Рада Трајковић (ЕПС), Драгиша Мирић (НПК), Славиша Петковић и Бранислав Марковић, потписали су данас коалициони споразум о заједничком изласку на ванредне парламентарне изборе на Косову. То је саопштењем за медије потврдио и Ненад Рашић.

Чланови нове коалиције која окупља Србе са Косова поручују да је њихов најбитнији стратешко-политички циљ, очување и јачање Срба на Косову, на начин који, како кажу, гарантује њихов одрживи опстанак.

“Наш дугорочни и стратешки циљ је стварање достојанствених услова за живот Срба и њихов друштвени, институционални и економски развој, који мора бити главна полуга останка Срба на Косову. Нажалост, сведоци смо апсолутне апатије младих Срба који због лошег политичког деловања актуелних представника не виде никакву даљу перспективу на Косову и све чешће се одлучују да свој живот наставе негде другде. Због велике потребе за адекватно политичко деловање у којем це млади бити у фокусу институционалног развоја, ми као политички представници морамо да уложимо додатни напор да створимо нову класу политичких представника младих, који ће новим идејама да ојачају одлучност о останку Косовских Срба. Ми као представници својих политичких организација, обавезујемо се да ћемо радити на јачању српског политичког корпуса, који ће деловати у складу са стратешким интересима Срба на Косову и тиме утемељити пут за сигуран останак и живот Срба на Косову. Наша групација ће бити отворена за све врсте разговора у циљу јачања “гласа косовских Срба”, који ће кроз институције Косова поставити стубове сигурног останка и повратка расељених”, каже се у саопштењу које смо пренели у целости.

А.Ћ.