Nova koalicija potvrdila izlazak na prevremene parlamentarne izbore na Kosovu

Nenad Rašić (PDS), Rada Trajković (EPS), Dragiša Mirić (NPK), Slaviša Petković i Branislav Marković, potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu. To je saopštenjem za medije potvrdio i Nenad Rašić.

Članovi nove koalicije koja okuplja Srbe sa Kosova poručuju da je njihov najbitniji strateško-politički cilj, očuvanje i jačanje Srba na Kosovu, na način koji, kako kažu, garantuje njihov održivi opstanak.

“Naš dugoročni i strateški cilj je stvaranje dostojanstvenih uslova za život Srba i njihov društveni, institucionalni i ekonomski razvoj, koji mora biti glavna poluga ostanka Srba na Kosovu. Nažalost, svedoci smo apsolutne apatije mladih Srba koji zbog lošeg političkog delovanja aktuelnih predstavnika ne vide nikakvu dalju perspektivu na Kosovu i sve češće se odlučuju da svoj život nastave negde drugde. Zbog velike potrebe za adekvatno političko delovanje u kojem ce mladi biti u fokusu institucionalnog razvoja, mi kao politički predstavnici moramo da uložimo dodatni napor da stvorimo novu klasu političkih predstavnika mladih, koji će novim idejama da ojačaju odlučnost o ostanku Kosovskih Srba. Mi kao predstavnici svojih političkih organizacija, obavezujemo se da ćemo raditi na jačanju srpskog političkog korpusa, koji će delovati u skladu sa strateškim interesima Srba na Kosovu i time utemeljiti put za siguran ostanak i život Srba na Kosovu. Naša grupacija će biti otvorena za sve vrste razgovora u cilju jačanja “glasa kosovskih Srba”, koji će kroz institucije Kosova postaviti stubove sigurnog ostanka i povratka raseljenih”, kaže se u saopštenju koje smo preneli u celosti.

A.Ć.