fbpx

Đurić i Bratu o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM

Јан Брату и Марко Ђурић

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa šefom misije OEBS-a u Prištini Janom Bratuom sa kojim je razgovarao o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima i političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji . Đurić je rekao da očekuje da će OEBS, kao i do sada, učiniti sve da izbori na Kosovu i Metohiji proteknu u što regularnijoj atmosferi.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa šefom misije OEBS-a u Prištini Janom Bratuom sa kojim je razgovarao o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima i političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.Đurić je rekao da očekuje da će OEBS, kao i do sada, učiniti sve da izbori na Kosovu i Metohiji proteknu u što regularnijoj atmosferi.

Izrazivši zahvalnost na velikom i dragocenom ličnom doprinosu u dosadašnjim izbornim ciklusima koje je misija OEBS-a imala na Kosmetu, Đurić je nagalasio da posebnu pažnju treba posvetiti osiguravanju prava interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije da organizovano dođu do biračkih mesta, ukoliko to žele.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je izrazio zabrinutost zbog raspaljivanja antisrpskih sentimenata u službi predizborne kampanje, i upozorio da događaji poput ispisivanja grafita UČK na putokazima u okolini Štrpca stvaraju atmosferu straha u kojoj se građanima srpske nacionalnosti praktično uskraćuje pravo na slobodno izražavanje političke volje.

Đurić je naglasio da u nastavku predizborne kampanje očekuje slične incidente, i od predstavnika OEBS-a zatražio da preduzmu konkretne korake kako bi se to predupredilo i da na najeksplicitniji način insistiraju na kažnjavanju odgovornih za ovu vrstu provokacija.

I.M.

%d bloggers like this: