Ђурић: Бол породица несталих не сме бити талац нерешених и нескладних политичких односа

Српски народ Међународни дан несталих лица обележава са највећом тугом и пијететом, јер до данас се не зна судбина још готово четири хиљаде наших сународника несталих у вихорима ратова у бившој Југославији, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Поводом међународног дана киднапованих и несталих лица Ђурић је скренуо пажњу међународне и домаће јавности да је након сукоба на Косову и Метохији нерасветљена судбина 1.653 људи, како Срба, тако и Албанаца, и припадника других народа.

„Утврђивање истине о томе шта им се догодило јесте обавеза читавог друштва – српског и албанског – јер без тога странице трагичне историје, обележене непријатељством, страдањима и патњама, неће моћи да буду затворене.

Бол породица несталих не сме да буде талац нерешених и нескладних политичких односа, а искреније и боље ангажовање политичких елита на решавању овог проблема јесте један од начина за изградњу поврења и будућих међунационалних односа на Косову и Метохији који ће бити засновани на сарадњи и пријатељству, а не на мржњи и неповерењу“, изјавио је дирекрот Канцеларије за КиМ.

Ђурић је додао да ће Србија, без икакве задршке, наставити да чини све како би се судбина несталих, без обзира на националност, расветлила, а њиховим породицама омогућило да своје ближње ожале на достојанствен начин.

И.М.