fbpx

Branislav Marković: Sramota je da neko ko se predstavlja kao lider, govori neistinu

Samo dva dana nakon objavljivanja vesti da je formirana koalicija srpskih stranaka koje predvode

Samo dva dana nakon objavljivanja vesti da je formirana koalicija srpskih stranaka koje predvode Nenad Rašić (PDS), Rada Trajković (EPS), Dragiša Mirić (NPK), Slaviša Petković i Branislav Marković, jedan od potpisnika Branislav Marković je napustio koaliciju.

Dok Marković tvrdi da je razlog njegovog napuštanja koalicije njeno otvaranje za pregovore sa Samostalnom liberalnom strankom Slobodana Petrovića, u izjavi za Kossev, Nenad Rašić tvrdi da Marković „ne može da bude“ član ove koalicije jer, kako je objasnio, on „nema kapaciteta,tj. dovoljnu podršku, nakon čega je on sastanak demonstrativno napustio“.

Povodom ove izjave, našem portalu se obratio Branislav Marković, čije saopštenje prenosimo u celosti:

Voleo bih da obavestim medije da kao jedan od osnivača koalicije, koja je trebalo da se zove Srpska Narodna Lista, a kojoj su prišli Nenad Rašić, Dragiša Mirić, Slaviša Petković, a koja će izaći na vanredne parlamentarne izbore 2019., napuštam ovu grupu. Uzimajući u obzir da je pokrenut postupak prijema SLS u našu koaliciju a da sam bio protiv toga, uostalom kao i svi pomenuti članovi koji su u poslednjih par dana naprasno promenili mišljenje, odlučio sam se na ovaj potez. Znam iz ličnog iskustva, jer sam bio kanidat SLS za parlamentarne Izbore 2017, da se principi rada Samostalne liberalne stranke zasnivaju na diktaturi pojedinaca, egoizmu, partokratiji i nepotizmu i da se ne razlikuje mnogo od liste Srpska. Takođe je i rad SLS u Parlamentu Kosova prepoznat po totalnom neučešću u diskusijama ili po nepostojanju predlaganja bilo kakvih zakona koji bi odbranili inetrese Srba na Kosovu, te sam protiv postovećivanja sebe sa takvim principima. Takođe je krajnje netransparentnim sastancima pojedinaca iz nove koalicije pokušano dovođenje pred svršen čin i utapanje svih nas u neku koalciju sa SLS što je odraz politikanstva a ne kolegijalnosti. SLS je pokušao da preko nekih ličnih prijatelja ugovori i moj prelazak na njihovu listu ali sam i to odbio. Razumem da je bavljenje politikom niz ustupaka i kompromisa, ipak sam mišljenja da kompromis ne treba da bude savijanje kičme preko tačke lomljenja ili guranje glave u pesak. Ukoliko skupim potpise za registraciju političkog subjekta i novac za uplatu dažbina CIK na ove ću izbore ako treba izaći i sam kako bih ukazivao na nepravilnosti u kojima živimo.

Ogromna je sramota da neko ko sebe predstavlja nekakvim liderom tako olako govori neistine i izmišlja petoparačke laži. Neka gospodin Rašić kaže kad i gde smo držali taj sastanak, pa ćemo znati da govori neistinu. Juče su Rašić i Petković bili odvojeni desetinama kilometara, a gospodin Dragiša Mirić je bio gost na krštenju mog sina u restoranu Posebna Priča za šta imam trideset svedoka. I sam Rašić mi je juče čestitao krštenje sina. Uostalom evo i prepiske koje sam dao Miriću kada sam saznao da Rašić nama iza leđa održava sastanke sa Slobodanom Petrovićem, baš u vreme kada Rašić u izjavi Kossevu tvrdi da se odigrao sastanak.

Podsećamo da je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini, koaliciju prijavila Progresivna demokratska stranka Nenada Rašića i Nova partija Kosova Dragiše Mirića.

A.Ć.

%d bloggers like this: