Бранислав Марковић: Срамота је да неко ко се представља као лидер, говори неистину

Само два дана након објављивања вести да је формирана коалиција српских странака које предводе Ненад Рашић (ПДС), Рада Трајковић (ЕПС), Драгиша Мирић (НПК), Славиша Петковић и Бранислав Марковић, један од потписника Бранислав Марковић је напустио коалицију.

Док Марковић тврди да је разлог његовог напуштања коалиције њено отварање за преговоре са Самосталном либералном странком Слободана Петровића, у изјави за Коссев, Ненад Рашић тврди да Марковић „не може да буде“ члан ове коалиције јер, како је објаснио, он „нема капацитета,тј. довољну подршку, након чега је он састанак демонстративно напустио“.

Поводом ове изјаве, нашем порталу се обратио Бранислав Марковић, чије саопштење преносимо у целости:

Волео бих да обавестим медије да као један од оснивача коалиције, која је требало да се зове Српска Народна Листа, а којој су пришли Ненад Рашић, Драгиша Мирић, Славиша Петковић, а која ће изаћи на ванредне парламентарне изборе 2019., напуштам ову групу. Узимајући у обзир да је покренут поступак пријема СЛС у нашу коалицију а да сам био против тога, уосталом као и сви поменути чланови који су у последњих пар дана напрасно променили мишљење, одлучио сам се на овај потез. Знам из личног искуства, јер сам био канидат СЛС за парламентарне Изборе 2017, да се принципи рада Самосталне либералне странке заснивају на диктатури појединаца, егоизму, партократији и непотизму и да се не разликује много од листе Српска. Такође је и рад СЛС у Парламенту Косова препознат по тоталном неучешћу у дискусијама или по непостојању предлагања било каквих закона који би одбранили инетресе Срба на Косову, те сам против постовећивања себе са таквим принципима. Такође је крајње нетранспарентним састанцима појединаца из нове коалиције покушано довођење пред свршен чин и утапање свих нас у неку коалцију са СЛС што је одраз политиканства а не колегијалности. СЛС је покушао да преко неких личних пријатеља уговори и мој прелазак на њихову листу али сам и то одбио. Разумем да је бављење политиком низ уступака и компромиса, ипак сам мишљења да компромис не треба да буде савијање кичме преко тачке ломљења или гурање главе у песак. Уколико скупим потписе за регистрацију политичког субјекта и новац за уплату дажбина ЦИК на ове ћу изборе ако треба изаћи и сам како бих указивао на неправилности у којима живимо.

Огромна је срамота да неко ко себе представља некаквим лидером тако олако говори неистине и измишља петопарачке лажи. Нека господин Рашић каже кад и где смо држали тај састанак, па ћемо знати да говори неистину. Јуче су Рашић и Петковић били одвојени десетинама километара, а господин Драгиша Мирић је био гост на крштењу мог сина у ресторану Посебна Прича за шта имам тридесет сведока. И сам Рашић ми је јуче честитао крштење сина. Уосталом ево и преписке које сам дао Мирићу када сам сазнао да Рашић нама иза леђа одржава састанке са Слободаном Петровићем, баш у време када Рашић у изјави Коссеву тврди да се одиграо састанак.

Подсећамо да је Централној изборној комисији у Приштини, коалицију пријавила Прогресивна демократска странка Ненада Рашића и Нова партија Косова Драгише Мирића.

А.Ћ.