Максимовићи из Ливађа добијају нову кућу

Брачни пар Максимовић из Ливађа следећу зиму дочекује у новој кући. Данас су камен темељац за њихов нови породични дом положили председник Општине Грачаница Срђан Поповић и председник Привременог органа СГ Приштине Љубинко Караџић.

Максимовићи, који су до сада живели у вишечланој породици, у старом и неусловном објекту, због изградње нове куће, пресрећни.

„Ова кућа за моје дете и супругу која је у другом стању, значи нови почетак“, каже глава породице, Немања Максимовић.

Градоначелник Поповић је и овај пут обећао збрињавање најугроженијих мештана у Општини Грачаница.

„Свака изграђена кућа је за нас плус, јер је веома битно да утемељимо наше породице овде и да колико год можемо, и као општина и као људи, помогнемо једни другима. Морамо да будемо солидарни, морамо да знамо шта радимо и морамо да гледамо у будућност ако желимо да опстанемо на овом простору“, рекао је председник Општине Грачаница, наглашавајући да је поносан „на сваки камен темељац који је до сада поставио“.

По речима председника Привременог органа СГ Приштине Љубинка Караџића, опстанак Срба на овим просторима је најважнији, а то се може постићи оваквим акцијама, као и отварањем нових радних места.

„Ово је још једна у низу кућа која ће бити изграђана средствима Општине Грачаница и јако ми је драго када можемо да збринемо породице, јер је то знак да ће оне остати на Косову и Метохији. Поред тога, врло битна ставка је и посао. Очекујемо да ће бити и нових радних места, јер је Влада Републике Србије одобрила низ пројеката. У плану је изградња фабрике, фарме, хладњаче и све то омогућава нова запошљавања, што гарантује трајнији опстанак и останак на овим просторима”, истакао је Караџић.

После полагања камена темељца у Ливађу, Поповић и Караџић су са сарадницима, уручили школски прибор првацима у Кузмину и Доњој Брњици.

А.Ћ.