Srpska lista predala listu kandidata Centralnoj izbornoj komisiji

Српска листа предала листу кандидата, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Српска листа предала листу кандидата, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Srpska lista je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini predala listu kandidata za kosovske vanredne parlamentarne izbore.

Srpska lista je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini predala listu kandidata za kosovske vanredne parlamentarne izbore. Na jedinstvenoj listi je sedamnaestoro (17) kandidata, iz nekoliko političkih stranaka, nosilac liste je Igor Simić, a na listi je između ostalih i Ksenija Božović, predsednica Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, nekadašnjeg lidera, pokojnog Olivera Ivnovića.

Izlazak na kosovske parlamentarne izbore, kako kaže predsednik Srpske liste Goran Rakić, stranački organi su dogovorili sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a na listi su kandidati iz svih delova Kosova i Metohije.

“I na ovim izborima Srpska lista će imati najbolje kandidate koji će se u skupštini, a ne na ulici boriti za veća prava, za bolji život i za interese srpske zajednice. Boriće se za bolji život ne samo Srba, već i Goranaca, Bošnjaka, Roma Aškalija i svih drugih koji žele da se bore za bolji život i kojima je u interesu opstanak Srba na prostoru Kosova i Metohije”, rekao je Rakić, naglašavajući da će Srpska lista i ovoga puta imati snažnu podršku države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića

Rakić je istakao da očekuje pobedu Srpske liste i veću izlaznost Srba na izborima.

“Birače pozivamo na jedinstvo i slogu, jer jedino zajedno i složno, uz snažnu podršku države Srbije i uz politiku koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić, možemo se izboriti za bolji život srpskog naroda”, kazao je predsednik Srpske liste, pozivajući sve one kojima je, kako je rekao jedinstvo imperativ, da se pridruže Srpskoj listi.

Kolege iz redakcija na albanskom jeziku je zanimalo kako je moguće da je na listi bivši ministar lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivan Teodosić, protiv kojeg se navodono vodi sudski postupak?

“Jedino na Kosovu i Metohiji Srbi treba da dokazuju svoju nevinost. To je presedan i svuda u svetu tužilaštvo dokazuje krivicu, međutim na Kosovu i Metohiji, okrivljeni, ako je Srbin, mora da dokazuje svoju nevinost”, odgovorio je Rakić, naglašavajući da Ivan Todosijević ostaje kandidat za poslanika jer je nevin.

Kandidati za poslanike u Kosovskom parlamentu su: Igor Simić, Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Jasmina Dedić, Miloš Perović, Ljubinko Karadžić, Verica Ćeranić, Branislav Nikolić, Milan Kostić, Vinka Radosavljević, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Boža Stojanović, Mirjana Nikolić i Svetislav Jokić.

Rok za prijavu političkih partija za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu, koji će seodržati 6. oktobra, ističe noćas u ponoć.


Milan Radoičić i dalje potpredsednik Srpske liste

Milan Radoičić, za kojim je Kosovo raspisalo poternicu, ostaje potpredsednik Srpske liste, izjavio je danas predsednik ovog političkog subjekta, Goran Rakić.

“Na sednici stranačkih organa, lično sam predložio da Milan Radoičić preuzme mesto predsednika Srpske liste, stranački organi su to jednoglasno podržali, međutim, on je tu funkciju odbio. Radoičić ostaje i dalje potpredsednik Srpske liste, boriće se zajedno sa svima nama i biće stub opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Na stranačkim organima takođe, jednoglasno smo pozdravili i podržali odluku SDP da zajedno sa Srpskom listom učestvuje na ovim vanrednim parlamentarnim izborima”, zaključio je Rakić.


A.Ć.