Слободан Петровић: И поред претњи, нисмо уплашени

конференција за медије СЛСа

Председник Самосталне либералне странке Слободан Петровић изјавио је на ванредној конференцији за медије да су чланови странке на чијем је челу изложени великом притиску од стране Српске листе, тј. од директора предузећа у којима раде, они или чланови њихових породица. Посебне претње и уцене долазе од директора здравствених установа, које су кулминирале отказом који је добио председник Општинског одбора СЛС-а у Штрпцу, Саша Ђорђевић, рекао је Петровић, наглашавајући да и поред тога, чланови СЛСа нису уплашени, већ су уверени у своју победу на ванредним парламентарним изборима на Косову.

Очекивали смо прљаву предизборну кампању од стране Српске листе, рекао је Слободан Петровић на ванредној конференцији за медије, а предводници такве кампање су по његовим речима лекари.

“Раније је директор Дома здравља у Доњој Гуштерици Небојша Миловановић претио отказом запосленој радници чији је муж наш члан, затим је дирекор КБЦ у Грачаници др Братислав Лазић такође претио особи чији је муж члан ове странке, траживши да се повуку, да би дошли до трећег, диретктора Дома здравља у Штрпцу Саше Крстичевића. Он је претње спровео у дело. Председнику Општинског одбора СЛС из Штрпца Саши Ђорђевићу уручио је решење о отказу, зато што мисли другачије, зато што не подржава Српску листу”, изјавио је Петровић, показујући решење о отказу и додајући да за све изречено поседују доказе, тј. аудио снимак који је приложен тужиоцу.

Самостална иберална странка је била приморана да ангажује две адвокатске канцеларије које ће се бавити само претњама појединих чланова Српске листе, казао је Слободан Петровић и нагласио да се либерали не боје претњи и уцена. Ипак, подсетио је да такве претње асоцирају на трагична убиства кандидата СЛС за градоначелника Северне Миторвице Димитрија Јанићијевића и на убиство Оливера Ивановића који је такође био кандидат за градоначелника на северу Миторивице.

„Шта треба да се деси? Да још неко буде убијен?“, запитао се он.

Саша Ђорђевић, председник Општинског одбора у Штрпцу, казао је да му је директор Саша Крстичевић, уручивши му решење о отказу рекао да је то одлука виших инстанци.

конференција за медије СЛСа

„Мој сада бивши директор је од мене тражио да распустим читав одбор, што наравно нисам прихватио, што сигуран сам не би прихватио ниједан нормалан човек, јер знам да сам на правој страни. Међутим на томе се није завршило, уследиле су претње. Имамо доказе клевета и претњи и све чиме се служе. Нисам само ја, али сам ја први, у проблему су и остале моје колеге и истомишљеници. Бојим се за своје колеге и своје ближње, ово су озбиљне претње. Ја сам отац двоје деце, имам сина и ћерку, бојим се за њих, али нису они већи Срби од мене и никада нису ни били“, испричао је Ђорђевић.

По Петровићевим речима, странку коју води је до сада подржавало око 15.000 гласача, али је он сада сигуран да ће их бити више.

„Ми смо сигурни да је Српска листа у великој паници, знамо да немају никакав програм, резултате, а да немају квалитет показује њихова изборна листа. Сигурни смо да је наша победа на предстојећим изборима извесна“, тврди председник СЛС.

На крају конференције, Слободан Петровић је рекао да је руководство његове странке у сталном контакту са свим партијама које представљају Србе, осим са Српском листом, а да ће СЛС наставити да ради као и раније, како је рекао, искључиво у интересу српске заједнице.

А.Ћ.