Далибор Јевтић: Слободан Петровић врши притисак на запослене у Пошти Косова

Приликом данашње посете Општини Ранилуг, коментаришући одлуку Ценралне изборне комисије у Приштини да право учешћа на ванредним парламентарним изборима имају само грађани који покажу косовска документа, потпредседник Српске листе Далибор Јевтић оптужио је Самосталну либералну странку да она стоји иза тог предлога, у намери да на гласање, како је рекао, изађе што мањи број Срба. Јевтић је директно за уцене и притиске на запослене у Пошти Косова, оптужио Слободана Петровића који је у тој установи директор за мањине.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић рекао је данас у Ранилугу да је Српска листа изненађена одлуком Централне изборне комисије у Приштини да се гласање не дозволи грађанима који немају косовске личне карте, а због чега седницама ЦИК-а до даљњег неће присуствовати представник Срба, Стеван Веселиновић.

“Ништа се није мењало од последњих избора, ништа се није мењало од последњих неколико изборних процеса, да би неко сада доносио такве одлуке. Ми смо због тога протествовали, о томе смо обавестили представнике међународне заједнице и тражићемо да се закон поштује. Они који се боје свог изборног пораза, они који раде у интересу оних који такве иницијативе подржавају, само још једном показују колико су им њихови лични интереси важнији од интереса које ми као српски народ на Косову и Метохији имамо, а пре свега то јесте интерес да што већи број наших сународника изађе не изборе 6.октобра и подржи оно што ми тражимо, а то је јединство. Морам да напоменем чињеницу да смо добили информацију и позиве од појединих наших сународника да им је прећено, мислим на оне који раде у Пошти Косова који тврде да су претње дошле од стране директора за мањине у тој пошти, господина Петровића, који иначе има и своју странку. Од тих људи се захтева да гласају за ту странку, а уколико то не ураде и не документују гласање, да ће бити суспендовани, истерани са посла или премештани у средине у којима нема Срба”, тврди једн од потпредседника Српске листе.

А.Ћ.