fbpx

Produžen pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca

тужилаштво Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

тужилаштво Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prištini Arben Hoti, produžio je na još dva meseca meru pritvora Zlatanu Krstiću

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prištini Arben Hoti, produžio je na još dva meseca meru pritvora Zlatanu Krstiću iz Kragujevca kojeg Specijalno tužilaštvo Kosova sumnjiči da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Prema rečima advokata Dejana Vasića, Krstića specijalni tužilac Kosova Vadet Gaši dovodi u vezu sa nestankom porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca.

„Do sada izvedeni dokazi koje je izveo specijalni tužilac ne ukazuju da je moj branjenik izvršio bilo koju nezakonitu radnju, pa me tim pre i čudi odluka tužilaštva da se izvrši ponovna ekshumacija ubijenih, s obzirom da se tokom postupka nije dovodila u pitanje njihova likvidacija. Kako na telima ovih žrtava nisu mogli ostati tragovi počinioca, ovu radnju smatram nepotrebnim uzrujavanjem porodice žrtava. Naknadno sudsko veštačenje leševa nije razlog da se traži produžetak pritvora, imajući u vidu da istraga već predugo traje, a osnovanosti sumnji nema“, istakao je u saopštenju za javnost advokat Vasić.

A.M.

%d bloggers like this: