С. Петровић: Поједене интересне групе отказима исељавају Србе са Косова

конференцији за медије због суспензије са посла Слађане Ђокић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Појединци и поједине интересне група Срба, не само да су у стању да отказима једну српску породицу оставе без хлеба, већ и да јој на такав начин покажу пут за исељење са Косова, рекао је данас на конференцији за медије председник Самосталне либералне странке, Слободан Петровић. Конференција је одржана испред Управне зграде Клиничко болничког центра Приштина измештеног у Грачаницу, због суспензије са посла Слађане Ђокић из Чаглавице. На крају обраћања новинарима, чланови СЛС су текст Хипократове заклетве окачили на капију Управне зграде КБЦ.

Радница КБЦ Слађана Ђокић, која ради у Лапљем Селу, суспендована је са посла одлуком директора Братислава Лазића. Док у решењу пише да се ради о повреди радне обавезе, Лазићева тврди да је прави разлог ангажовање њене кћерке Сандре у Самосталној либералној странци, што је по њеним речима потврдио и сам директор Братислав Лазић, тражећи да се Сандра повуче са изборне листе те политичке партије.

конференцији за медије због суспензије са посла Слађане Ђокић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

„Мени у решењу за отказ пише да сам искористила положај главног техничара, да сам искористила ресуре којима располажем, да сам слала пацијенте у приватене лабараторије да раде анализе које сам ја ту радила. Не желим да се овако нешто упише у моју биографију. Ја сам родитељ и све ћу истрпети, али овакву мрљу нећу да дозволим. Једини разлог мог отказа је што је моја ћерка на листи СЛС-а“, тврди Слађана Лазић, док је Сандра Ђокић, кандидаткиња за посланика на листи СЛС прочитала отворено писмо руководиоцима у здравственим и образовним установама које функционишу у систему Републике Србије.

„Позивамо вас да наставите да радите свој примарни посао, као што сте га и до сада радили, а то је да лечите људе и образујете децу. Сматрамо да ту треба да лежи ваша одговорност, а не да својим евентуалним поступцима који немају везе са вашим позивом, а за који сте се годинама школовали, стварате раздор међу људима и уништавате читаве породице“, између осталог је истакла Сандра Ђокић.

конференцији за медије због суспензије са посла Слађане Ђокић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Предсеник СЛС Слободан Петровић је поновио да је огромна већина запослених у просвети и здравству на страни народа а не на страни чланова појединих интересних група, којима је једини циљ да сачувају, како је рекао, своје фотеље.

„И писмено и овим путем се обраћамо институцијама и овде, а поготову институцијама Владе Републике Србије, самој Влади и Министарству здравља, да видимо шта они имају да кажу за ове ствари које се дешавају и да ли су саучесници. Уколико нису, желимо да видимо њихову реакцију“, рекао је Петровић.

Чланица Самосталне либералне странке Милена Здравковић, подсетила је на Хипократову заклетву све лекаре, између осталог, како је рекла, и др Лазића, директора КБЦ.

А.Ћ.