fbpx

S. Petrović: Pojedene interesne grupe otkazima iseljavaju Srbe sa Kosova

конференцији за медије због суспензије са посла Слађане Ђокић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

конференцији за медије због суспензије са посла Слађане Ђокић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


Pojedinci i pojedine interesne grupa Srba, ne samo da su u stanju da otkazima jednu srpsku porodicu ostave bez hleba, već i da joj na takav način pokažu put za iseljenje sa Kosova,

Pojedinci i pojedine interesne grupa Srba, ne samo da su u stanju da otkazima jednu srpsku porodicu ostave bez hleba, već i da joj na takav način pokažu put za iseljenje sa Kosova, rekao je danas na konferenciji za medije predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović. Konferencija je održana ispred Upravne zgrade Kliničko bolničkog centra Priština izmeštenog u Gračanicu, zbog suspenzije sa posla Slađane Đokić iz Čaglavice. Na kraju obraćanja novinarima, članovi SLS su tekst Hipokratove zakletve okačili na kapiju Upravne zgrade KBC.

Radnica KBC Slađana Đokić, koja radi u Lapljem Selu, suspendovana je sa posla odlukom direktora Bratislava Lazića. Dok u rešenju piše da se radi o povredi radne obaveze, Lazićeva tvrdi da je pravi razlog angažovanje njene kćerke Sandre u Samostalnoj liberalnoj stranci, što je po njenim rečima potvrdio i sam direktor Bratislav Lazić, tražeći da se Sandra povuče sa izborne liste te političke partije.

konferenciji za medije zbog suspenzije sa posla Slađane Đokić, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

„Meni u rešenju za otkaz piše da sam iskoristila položaj glavnog tehničara, da sam iskoristila resure kojima raspolažem, da sam slala pacijente u privatene labaratorije da rade analize koje sam ja tu radila. Ne želim da se ovako nešto upiše u moju biografiju. Ja sam roditelj i sve ću istrpeti, ali ovakvu mrlju neću da dozvolim. Jedini razlog mog otkaza je što je moja ćerka na listi SLS-a“, tvrdi Slađana Lazić, dok je Sandra Đokić, kandidatkinja za poslanika na listi SLS pročitala otvoreno pismo rukovodiocima u zdravstvenim i obrazovnim ustanovama koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije.

„Pozivamo vas da nastavite da radite svoj primarni posao, kao što ste ga i do sada radili, a to je da lečite ljude i obrazujete decu. Smatramo da tu treba da leži vaša odgovornost, a ne da svojim eventualnim postupcima koji nemaju veze sa vašim pozivom, a za koji ste se godinama školovali, stvarate razdor među ljudima i uništavate čitave porodice“, između ostalog je istakla Sandra Đokić.

konferenciji za medije zbog suspenzije sa posla Slađane Đokić, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Predsenik SLS Slobodan Petrović je ponovio da je ogromna većina zaposlenih u prosveti i zdravstvu na strani naroda a ne na strani članova pojedinih interesnih grupa, kojima je jedini cilj da sačuvaju, kako je rekao, svoje fotelje.

„I pismeno i ovim putem se obraćamo institucijama i ovde, a pogotovu institucijama Vlade Republike Srbije, samoj Vladi i Ministarstvu zdravlja, da vidimo šta oni imaju da kažu za ove stvari koje se dešavaju i da li su saučesnici. Ukoliko nisu, želimo da vidimo njihovu reakciju“, rekao je Petrović.

Članica Samostalne liberalne stranke Milena Zdravković, podsetila je na Hipokratovu zakletvu sve lekare, između ostalog, kako je rekla, i dr Lazića, direktora KBC.

A.Ć.

%d bloggers like this: