Српска листа: Држава Србија ће наставити да улаже у српске средине на КиМ

Држава Србија ће наставити са улагањем у економски развој и јачање српских средина на КиМ, поручили су представници Српске листе приликом данашње посете Општини Ранилуг и указали да су управо то предуслови за наставак живота и опстанак Срба у овом делу Косова и Метохије.

Улагаћемо и даље у оно што је за нас најбитније, у образовање и у здравство, а пример за то је изградња Породичног здравственог центра, који ће бити до краја године завршен, поручили су представници Српске листе у Ранилугу.

Председник Српске листе Горан Ракић, најавио је завршетак започетих пројеката и реализацију плана који је за КиМ најавио и председник Србије Александар Вучић, а који обухвата више од стотину пројеката на целој територији КиМ.

„Видим овде доста младих људи и знам да је свима њима неопходан посао да би наставили овде да живе. Зато обећавам да ће бити нових радних места и запослења младих, како би овде основали породице и наставили своје животе“, рекао је председник Српске листе Горан Ракић окупљеним Србима из Ранилига, места у Косовском Поморављу, где према речима Владице Аритоновића председника општине, живи око 6.000 Срба од којих је око 60 одсто младих.

Управо зато је, према речима потпредседника Српске листе Далибора Јевтића, намера ове листе да у будућем периоду настави са реализацијом пројеката и у оним срединама где се до сада није градило у значајној мери.

„Осим улагања у српске средине, веома је важно и да знамо да сагледамо моменат у којем се наша држава Србија налази и морам рећи да је ово тренутак када, морам спортски да се изразим, мислим да не сме бити подела на Звезду и Партизан, већ се само мора имати у виду наша држава Србија. Због тога на предстојећим изборима сви ми морамо да имамо у виду да је наша држава испред свега и ја вас позивам да се не делимо, већ да подржимо опстанак на овим просторима“, рекао је Далибор Јевтић.

А.Ћ.