Posle 25 sati čekanja, ekipa RTS-a u Kosovskoj Mitrovici

Posle 25 sati čekanja na prelazu Jarinje, konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stejdž Sistem-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.

“Pored svih prepreka i problema na administrativnom prelazu Jarinje, koncert karavana „Najlepše narodne pesme“, a ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda biće održan 12. septembra u Kosovskoj Mitrovici. I pored uredno dostavljene dokumentacije za svu tehničku opremu i ispoštovane procedure, kosovska administracija uporno je odbijala da propusti naša vozila. Tek zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dve žene, direktorke JP mreže „Most“ i ministarke lokalne samouprave u kosovskoj vladi, konvoj RTS-a je ušao na teritoriju Kosova i Metohije. Nadamo se da će uprkos ovom neočekivanom kašnjenju naša ekipa obezbediti sve tehničke preduslove da se koncert uspešno održi”, saopštava RTS.

Na koncertu u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 21 čas, uz Narodni orkestar RTS-a, nastupiće: Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Čeda Marković, Danka Stojiljković, Nevena Božović, Ranko Šemić, kao i pevači iz Kosovske Mitrovice.

Izvor: RTS, RTV Puls

A.Ć.