fbpx

Đurić zahvalio Španiji zbog principijelnog stava o Kosovu

Марко Ђурић и Раул Бартоломе Молина
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, zahvalio se novoimenovanom ambasadoru Kraljevine Španije u Srbiji Raulu Bartolomeu Molini...

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, zahvalio se novoimenovanom ambasadoru Kraljevine Španije u Srbiji Raulu Bartolomeu Molini zbog dosledne podrške Španije teritorijalnom integritetu Srbije i činjenice da ta država principijelno odbija da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

“Španija je jedna od država koja veoma dobro razume da je podrška dela međunarodne zajednice prištinskim separatistima opasan presedan koji ohrabruje secesioniste širom sveta, i da je zato jedini put za rešavanje pitanja Kosova i Metohije poštovanje međunarodnog prava“, kaže se između ostalog u saopštenju.

Odnosi Srbije i Španije su, prema Đurićevim rečima, „izdržali test vremena, uprkos činjenici da su veliki međunarodni pritisci vršeni na sve one koji su bili i ostali čvrsto opredeljeni za poštovanje međunarodnog prava i principa nepovredivosti teritorijalnog integriteta država, i zato budućnost našim dvema zemljama donosi plodotvornu saradnju u duhu čvrstog i proverenog prijateljstva“.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju upoznao je ambasadora Molinu sa političkom i bezbednosnom situacijom na KiM, kao i sa teškim položajem srpskog naroda koji je danas, kako je upozorio, najugroženija nacionalna zajednica u Evropi.

 

 

A.Ć.

%d bloggers like this: