Максимовићи ускоро у новој кући

фото: nasagracanica.com

Нови кров над главом, до краја године добиће осмочлана породица Максимовић из Добротина. Камен темељац за њихов нови дом, осим домаћина Дејана, положили су градоначелник Грачанице Срђан Поповић, председник Привременг органа СГ Приштине Љубинко Караџић и председник Привременог органа Општине Липљан Златко Лазић.

Из старе и неусловне куће, породица Максимовић се ускоро сели у функционалан и сигуран дом, изграђен средствима Општине Грачаница, а помоћи ће и Удружење Срба са Косова из Београда, чији су чланови организовали донаторску вечеру за ову породицу.

Снежана Максимовић је пресрећна.

„Тешко живимо, од минималца и социјалне помоћи, без купатила и воде, у две собице, у једној спавају деца, а ја и супруг у кухињи. Надамо се бољем, у новој кући имаћемо све“, рекла је Снежана, захваливши се на помоћи.

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић је поновио да је један од приоритета општине на чијем је челу, стамбено збрињавање социјално угрожених породица.

„Наша је обавеза да бринемо о оваквим породицама, да им створимо нормалне услове за живот, за опстанак и останак на овом простору. Наш циљ су стабилна породица и стабилно друштво“, казао је Поповић, а преноси Информативна служба Општине Грачаница.

Пре недељу дана, у Општини Грачаница је започела изградња стамбене зграде са 36 стамбених јединица, а нове куће добићеи породица Симић из Грачанице, Станојевић из Лапљег Села, као и породица Максимовић из Ливађа.

Наредних дана требало би да почне изградња кућа за породицу Симић из Лепине и Марковић из Сушице, саопштено је из Општине Грачаница.

А.Ћ.