fbpx

Maksimovići uskoro u novoj kući

фото: nasagracanica.com
Novi krov nad glavom, do kraja godine dobiće osmočlana porodica Maksimović iz Dobrotina.

Novi krov nad glavom, do kraja godine dobiće osmočlana porodica Maksimović iz Dobrotina. Kamen temeljac za njihov novi dom, osim domaćina Dejana, položili su gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, predsednik Privremeng organa SG Prištine Ljubinko Karadžić i predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan Zlatko Lazić.

Iz stare i neuslovne kuće, porodica Maksimović se uskoro seli u funkcionalan i siguran dom, izgrađen sredstvima Opštine Gračanica, a pomoći će i Udruženje Srba sa Kosova iz Beograda, čiji su članovi organizovali donatorsku večeru za ovu porodicu.

Snežana Maksimović je presrećna.

„Teško živimo, od minimalca i socijalne pomoći, bez kupatila i vode, u dve sobice, u jednoj spavaju deca, a ja i suprug u kuhinji. Nadamo se boljem, u novoj kući imaćemo sve“, rekla je Snežana, zahvalivši se na pomoći.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović je ponovio da je jedan od prioriteta opštine na čijem je čelu, stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica.

„Naša je obaveza da brinemo o ovakvim porodicama, da im stvorimo normalne uslove za život, za opstanak i ostanak na ovom prostoru. Naš cilj su stabilna porodica i stabilno društvo“, kazao je Popović, a prenosi Informativna služba Opštine Gračanica.

Pre nedelju dana, u Opštini Gračanica je započela izgradnja stambene zgrade sa 36 stambenih jedinica, a nove kuće dobićei porodica Simić iz Gračanice, Stanojević iz Lapljeg Sela, kao i porodica Maksimović iz Livađa.

Narednih dana trebalo bi da počne izgradnja kuća za porodicu Simić iz Lepine i Marković iz Sušice, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

A.Ć.

%d bloggers like this: