Годишњица погибије Градимира Микића и Саше Алексића

На данашњи дан пре две године, трагично су изгубили живот тадашњи градоначелник Општине Ранилуг Градимир Микић и председник Скупштине Општине Ранилуг Саша Алексић. Тим поводом, Српска листа је издала саопштење у коме се каже да је њиховом смрћу српска заједница на Косову и Метохији изгубила посвећене борце за бољу будућност српског народа.

„Навршиле су се две године откако је српска заједница на Косову и Метохији остала без Градимира Микића и Саше Алексића, угледних домаћина и посвећених бораца за бољу будућност Ранилуга и српског народа на Космету. Косовско Поморавље и Српска листа ослабљени су њиховим прераним одласком, али их не заборављају и захвални су им на свему што су учинили за наш народ. Наша обавеза да одговорним радом унапређујемо живот наших грађана је између осталог и обавеза према Градимиру и Саши, како би наставили путем јединства нашу борбу за опстанак на Косову и Метохији“, каже се у саопштењу Српске листе.

Подсећамо да су Микић и Алексић, страдали на ауто-путу Београд – Скопље, у близини Дољевца код Ниша. У удесу је тада повређена и супруга Градимира Микића, Весна Микић и директор општинског одељења за здравство и просвету Давор Петковић. Они су кренули у Сремску Митровицу на фестивал фолклора и били су у пратњи аутобуса у коме су била деца из Ранилуга која је требало да наступају на поменутом фестивалу.

А.Ћ.