Српска листа из Косовског Поморавља позвала Србе на јединство

Председник Српске листе Горан Ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић, позвали су данас Србе из Косовског Поморавља на јединство и да на ванредне парламентарне изборе 6. октобра изађу у што већем броју.

Српска листа је одлуком ЦИК-а Косова да се на предстојећим ванредним парламентарним изборима не гласа са српским документима, ускраћена за више хиљада гласова бирача, рекли су данас представници ове листе приликом обиласка Косовског Поморавља, позивајући мештане на јединство и на окупљање око српске заставе и Српске листе коју подржава држава Србија, а која како је рекао председник СЛ Горан Ракић, у највећој мери финансира опстанак Срба на Космету.

„И поред досадашњег улагања у свим сегментима наших живота, Влада Републике Србије одобрила је отварање нових радних места за запошљавање наших људи који живе на овим просторима, а то је оно што нам је преко потребно, јер без сигурних прихода и сигурне егзистенције не можемо имати сигурну будућност“, поручио је Ракић.

И потпредседник Српске листе Далибор Јевтић, позвао је Србе на јединство и најавио да ће Српска листа уз помоћ државе Србије радити и на инфраструктурним објектима у сеоским срединама и свуда где живе Срби.

„Јединство је наше најајче оружје и снага у борби која нас очекује и која није нимало лака, јер што смо јединственији, то ће решење за нас који живимо на Косову и Метохији бити боље“, рекао је Јевтић и додао да управо из тог разлога Српска листа ради на два фронта „Поред оне институционалне и борбе у политичком смислу против албанских политичара у Приштини, Српска листа на све начине помаже српском народу на КиМ, поготову вишечланим и породицама са децом, а све то за циљ има опстанак Срба на КиМ“, закључио је Далибор Јевтић.


Приликом данашње посете општинама Партеш и Ново Брдо, председник Српске листе Горан Ракић, са потпредседницима Далибором Јевтићем и Игором Симићем, обишли су породицу Зорана Симића из Пасјана која живи у веома тешким условима и најавили изградњу куће, као и породицу Трајковић са четворо деце у селу Бостане у општини Ново Брдо.

„Пошто са породицом не намеравам да се селим одавде, нова кућа нам значи живот и опстанак, мени и супрузи, али и мојој деци, а надам се и њиховим потомцима“, казао је Драган Трајковић, захваливши се представницима Српске листе.


Потпредседник Српске листе Игор Симић је уверен да је нејединство српског народа на Косову и Метохији прошлост. Он је одлуку Централне изборне комисије у Приштини да се не дозволи гласање са српским личним картама, назвао „здруженим подухватом, са једне стране албанских политичара из Приштине а са друге, међународне заједнице, са циљем напада на Српску листу и како би се смањио броја Срба који би гласали за ову листу.

„Иако нам је на располагању још једна судска истанца, а то је Уставни суд, узимајући у обзир да је предугачак рок у којем би тај суд донео евентуалну одллуку и да вероватно неће моћи да промени систуацију на терену, уверен сам да ће управо ова одлука која је уперена против интереса Срба да нам буде подстрек. Зато позивам Србе да још једном, како смо то радили и у прошлости, будемо јединствени и да они који имају могућности сложно гласају и изаберу своје праве представнике, а не оне који служе интересима Приштине и који раде за своје личне интересе“, истакао је Симић.

А.М.