Marko Đurić: Moramo doprineti stvaranju uslova za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji

Марко Ђурић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Марко Ђурић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Čestitajući dan Opštine Gračanica, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, poručio je da je neophodnost,

Čestitajući dan Opštine Gračanica, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, poručio je da je neophodnost, kako je rekao, stvaranje uslova za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji.

U svoje i u ime Kancelarije za KiM, rukovodstvu i svim žiteljima Gračanice, Marko Đurić je čestitao Dan opštine i veliki pravoslavni praznik Malu Gospojinu, ističući da je „Gračanica, urbano, kulturno, duhovno i privredno središte na centralnom delu Kosova i Metohije, koje posvećeno čuva svoje viševekovno trajanje, satkano na temeljima svoje neprolazne istorijske slave“, prenosi Informativna služba Opštine Gračanica.

„U novijoj istoriji, Gračanica sa svojim ekonomskim potencijalima i bogatom kulturnom baštinom, predstavlja zamajac opšteg razvoja srpskih sredina na KiM. Lokalne vlasti i Vlada Republike Srbije, zajedno, domaćinskim delovanjem i saradnjom, kreiraju i stvaraju uslove za dalji napredak vaše opštine i pokrajine u celini. Istrajnost u opredeljenju da intezivno razvijemo našu južnu pokrajinu je istinski interes svih Srba, ma gde oni živeli i mi ćemo ostati čvrsto posvećeni tom cilju. Mudrom i odgovornom politikom, moramo doprineti stvaranju uslova za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, jer je to jedini zalog mirai prosperiteta u svakom smislu. I zato, budimo uvek ponosni na svoju istoriju i vekovnu ukorenjenost na ovim prostorima, ali pre svega okrenuti evropskoj budućnosti i stvaranju uslova za kvalitetniji i dostojanstveniji život naših ljudi na KiM“, kaže se u čestitiki Marka Đurića.

A.Ć.