Marko Đurić: Moramo doprineti stvaranju uslova za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji

Marko Đurić, foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Čestitajući dan Opštine Gračanica, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, poručio je da je neophodnost, kako je rekao, stvaranje uslova za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji.

U svoje i u ime Kancelarije za KiM, rukovodstvu i svim žiteljima Gračanice, Marko Đurić je čestitao Dan opštine i veliki pravoslavni praznik Malu Gospojinu, ističući da je „Gračanica, urbano, kulturno, duhovno i privredno središte na centralnom delu Kosova i Metohije, koje posvećeno čuva svoje viševekovno trajanje, satkano na temeljima svoje neprolazne istorijske slave“, prenosi Informativna služba Opštine Gračanica.

„U novijoj istoriji, Gračanica sa svojim ekonomskim potencijalima i bogatom kulturnom baštinom, predstavlja zamajac opšteg razvoja srpskih sredina na KiM. Lokalne vlasti i Vlada Republike Srbije, zajedno, domaćinskim delovanjem i saradnjom, kreiraju i stvaraju uslove za dalji napredak vaše opštine i pokrajine u celini. Istrajnost u opredeljenju da intezivno razvijemo našu južnu pokrajinu je istinski interes svih Srba, ma gde oni živeli i mi ćemo ostati čvrsto posvećeni tom cilju. Mudrom i odgovornom politikom, moramo doprineti stvaranju uslova za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, jer je to jedini zalog mirai prosperiteta u svakom smislu. I zato, budimo uvek ponosni na svoju istoriju i vekovnu ukorenjenost na ovim prostorima, ali pre svega okrenuti evropskoj budućnosti i stvaranju uslova za kvalitetniji i dostojanstveniji život naših ljudi na KiM“, kaže se u čestitiki Marka Đurića.

A.Ć.