fbpx

Đurić i ambasador Finske u Beogradu o situaciji na Kosovu

Марко Ђурић и Ким Лахдевирт

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Republike Finske

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Republike Finske u Beogradu Kimom Lahdevirtom, kojeg je „upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji, posebno sa teškoćama sa kojima se suočava srpski narod u našoj južnoj pokrajini“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

„Srpski narod je uoči pokrajinskih izbora zakazanih za 6. oktobar, izložen raznovrsnim pritiscima Prištine, kako bi se po svaku cenu osporila apsolutna podrška koju Srbi u pokrajini pružaju Srpskoj listi i politici Beograda. Država Srbija će učiniti sve da se na Kosovu i Metohiji osigura poštovanje izborne volje srpskog naroda“, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao i da države Evropske unije, koja je bila posrednik u dosadašnjem dijalogu Beograda i Prištine, treba da, po okončanju izbora i formiranja nove vlade privremenih institucija samouprave u Prištini, ulože diplomatske napore kako bi dijalog bio nastavljen, a dosadašnji dogovori sprovedeni, zaključuje se u saopštenju.

A.Ć.

%d bloggers like this: