fbpx

Udruženje Crnogoraca “Lovćen”: Crnogorcima niko ne preti

Crnogorcima niko ne preti od strane kosovskih institucija, ističe se u saopštenju dostavljenom medijima,

Crnogorcima niko ne preti od strane kosovskih institucija, ističe se u saopštenju dostavljenom medijima, koje je u ime ovog udruženja potpisao njegov predsednik i predstavnik crnogorske zajednice u Konsultativnom veću za zakednice u kabinetu kosovskog predsednika, Lazar Radulović.

U saopštenju se kaže da jedino predstavnici ovog udruženja poštuju politiku matične države Crne Gore prema, kako se navodi, državi Kosovo.

„Upravo zbog toga želimo da demantujemo one koji pokušavaju sramnim izjavama da unesu nemir među pripadnike crnogorske zajednice i odgovorno tvrdim da niti Vlada Kosova, niti Slobodan Petrović ne vrše nikakav pritisak na pripadnike crnogorske zajednice, niti im prete nekim otkazima sa posla, a i kako bi to i činili kada predstavnika crnogorske zajednice da gotovo i nema zaposlenih, kako u institucijama tako i u kosovskim preduzećima. Pa se pitamo, odakle nekom tolika smelost i hrabrost da blati Vladu Kosova i plasira ovakve izmišljotine”, kaže se između ostalog u saopštenju Udruženja Crnogoraca “Lovćen”.

%d bloggers like this: