fbpx

Srpska lista: RTK zabranila emitovanje našeg izbornog spota

Скриншот изборног спота са Јутјуба

Скриншот изборног спота са Јутјуба


Srpska lista, u saopštenju dostavljenom medijima tvrdi da je Radio televizija Kosova (RTK) danas zabranila emitovanje predizbornog spota...

Srpska lista, u saopštenju dostavljenom medijima tvrdi da je Radio televizija Kosova (RTK) danas zabranila emitovanje predizbornog spota ovog političkog subjekta, sa obrazloženjem da rečenica „Kada Srbija zove, ja dajem svoj glas“, ne može da bude emitovana na toj televiziji. Od Srpske liste je zatraženo da izbriše taj deo predizborne poruke ili da rečenicu zameni sa rečima „kada Kosovo zove“, kaže se u saopštenju.

„Obrazloženje koje smo dobili od šefa izbornog tima RTK Lorika Arifaja sadrži sasvim paušalno pozivanje na zakon, ali ne i tumačenje koje smo izborno pravilo ili zakon prekršili svojom predizbornom porukom. Srpska lista je, kao što joj i ime kaže, politička organizacija koja okuplja Srbe na Kosovu i Metohiji, lojalne svojoj državi Srbiji. Na izbore 6. oktobra izlazimo uz podršku naše države Srbije, a da te podrške nije bilo na izbore ne bismo ni izlazili“, nastavlja se u saopštenju i dodaje:

„Samoproglašeno Kosovo, kao entitet koji ne priznaje veći deo čovečanstva i koji nije punopravna članica međunarodne zajednice, budući da nije članica Ujedinjenih nacija, ne može da poziva Srbe na bilo šta, pa ni na izbore, jer srpski narod na Kosovu i Metohiji ne daje ni pet para za pozive iz Prištine“.

„Srbi na Kosovu i Metohiji, koji gotovo jednodušno podržavaju Srpsku listu i politiku Beograda prema Kosovu i Metohiji, kroz čitavu predizbornu kampanju bili su izloženi raznovrsnim pritiscima Prištine i pojedinih ekstremističkih albanskih političkih grupa i ovo danas je vrhunac bezobrazluka i šovinističke mržnje prema svemu srpskom. Mi, dakle, nećemo prekrajati svoj predizborni spot, a odbijanje RTK da ga emituje shvatamo kao napad na politička prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i slobodu govora, o čemu ćemo izvestiti i najširu međunarodnu javnost“, zaključuje se u saopštenju i naglašava da će Srpska lista, kada njeni predstavnici budu sedeli u prištinskom parlamentu, „zastupati interese srpskog naroda i naše države Srbije“.

%d bloggers like this: