Драгиша Мирић није више у коалицији “Слобода”

Драгиша Мирић, председник Нове косовске партије, напустио је коалицију “Слобода” и са још двоје чланова своје партије, који су били на листи кандидата за посланике, неће учествовати на парламентарним изборима 6. октобра.

Мирић тврди у изјави датој нашем порталу да је тоурадио због предизборног спота свог дојучерашњег коалиционог партнера Ненада Рашића у коме, како каже, “Рашић велича независно Косово, а Српску листу назива “монструмом”, што по Мирићевим речима значи и напад на државу Србију.

“Држава Србија је једина држава Срба и свако величање државе Косово значи одрицање Срба од свог идентитета, што није ни политика, нити циљ Нове косовске партије”, истиче МИрић и позива бираче да добро размисле којој политичкој опцији ће дати свој глас јер је очигледно, како тврди, “да има оних Срба који ће се зарад сопственог профитирања одрећи своје нације и државе”.

Подсећамо да је Ненад Рашић испред коалиције “Слобода”, у предизборном споту на албанском језику позвао бираче да гласају против, како је рекао “политичког монструма званог Српска листа”, као и да заједнички, све заједнице на Косову граде “најмлађу државу на свету”. Сопштењем се огласила Српска листа, оптужујући Рашића да не заступа интересе Срба, а Рашић је одгворио да би Српска листа требало да буде искрена према Србима на Косову и да им каже на којим изборима се гласа и који је знак на гласачким листићима, “Репубике Србије или Републике Косова”?

А.М.