Симићи из Лепине ускоро у новој кући

Полагањем камена темељца, у Лепини је почела изградња куће за расељену четворочлану породицу Милана Симића. Ово је последња од шест кућа које Општина Грачаница гради за социјално угрожене и расељене породице, али и младе брачне парове, наводи инфо служба Општине Грачаница.

Камен темељац за иградњу новог дома за породицу Симић, расељену из Штимља, данас је у Лепини, осим домаћина Милана, положио и председник Општине Грачаница Срђан Поповић. Том приликом је још једном поновио да „сваки нови темељ значи будућност на овом простору“.

„Последњу кућу у овој години градимо породици Симић која је заслужила да има свој дом. Знамо кроз шта су све прошли, тако да сам веома срећан што смо успели да им помогнемо на адекватан начин. Знамо да су им и деца незапослена, то ћемо у неком другом периоду да решимо“, казао је Поповић.

Председник Поповић је истакао да је план локалне самоураве удомљавање сваке породице којој је потребан кров над главом.

„На овоме нећемо стати, већ сам разговарао са својим тимом да за наредну годину, како знамо и умемо, направимо план за иградњу нових кућа, да још породица усрећимо. На генералном плану надам се да за две године неће постојати породице којима ће бити потребан кров над главом“, рекао је Поповић.

Кућа за породицу Симић последња је од шест кућа које Општина Грачаница гради на основу Социјалне карте становања за породице из социјалне категорије, расељена лица и младе прачне парове. Свих шест кућа биће завршене и усељене до краја године, саопштено је из Општине Грачаница.

А.Ћ.