fbpx

Simići iz Lepine uskoro u novoj kući

Polaganjem kamena temeljca, u Lepini je počela izgradnja kuće za raseljenu četvoročlanu porodicu Milana Simića.

Polaganjem kamena temeljca, u Lepini je počela izgradnja kuće za raseljenu četvoročlanu porodicu Milana Simića. Ovo je poslednja od šest kuća koje Opština Gračanica gradi za socijalno ugrožene i raseljene porodice, ali i mlade bračne parove, navodi info služba Opštine Gračanica.

Kamen temeljac za igradnju novog doma za porodicu Simić, raseljenu iz Štimlja, danas je u Lepini, osim domaćina Milana, položio i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović. Tom prilikom je još jednom ponovio da „svaki novi temelj znači budućnost na ovom prostoru“.

„Poslednju kuću u ovoj godini gradimo porodici Simić koja je zaslužila da ima svoj dom. Znamo kroz šta su sve prošli, tako da sam veoma srećan što smo uspeli da im pomognemo na adekvatan način. Znamo da su im i deca nezaposlena, to ćemo u nekom drugom periodu da rešimo“, kazao je Popović.

Predsednik Popović je istakao da je plan lokalne samourave udomljavanje svake porodice kojoj je potreban krov nad glavom.

„Na ovome nećemo stati, već sam razgovarao sa svojim timom da za narednu godinu, kako znamo i umemo, napravimo plan za igradnju novih kuća, da još porodica usrećimo. Na generalnom planu nadam se da za dve godine neće postojati porodice kojima će biti potreban krov nad glavom“, rekao je Popović.

Kuća za porodicu Simić poslednja je od šest kuća koje Opština Gračanica gradi na osnovu Socijalne karte stanovanja za porodice iz socijalne kategorije, raseljena lica i mlade pračne parove. Svih šest kuća biće završene i useljene do kraja godine, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

A.Ć.

%d bloggers like this: