Uručena oprema dobitnicima opreme od organizacije Help

Ukupno 18 korisnika HELP grantova koji su ove godine stekli pravo na njih prema ranijem konkursu, dobilo je opremu u vrednosti od po dve hiljade evra za pokretanje i proširenje biznisa. Opremu je dobitnicima uručio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. On je rekao da je ovo rezultat odlične saradnje sa nemačkom organizacijom Help i dobitnicima poželeo uspešno poslovanje, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Miloš Dejanović jedan je od dobitnika Help projekta. Bavi se stolarstvom i kaže da će mu ova pomoć veoma značiti u proširenju i usavršavanju zanata kojim se bavi već nekoliko godina.

Dragiša Krstić bavi se se bravarstvom u svojoj samostalnoj zanatskoj radnji.

„Zahvaljujem se Help organizaciji i opštini Gračanica što su prepoznali značaj delatnosti kojom se bavim. Dobio sam veoma važnu opremu za moj rad koji podrazumeva izradu metalnih ograda kapija i svega onoga što se tiče bravarstva“, kazao je Krstić.

„Opština Gračanica će nastaviti da radi na ovakvim aktivnostima, jer to predstavlja jedan od ključnih faktora za razvoj naše opštine, zato što se tiče upošljavanja mladih ljudi i stvaranja uslova za samozapošljavanje. Razgovaramo sa još nekim organizacijama koje su zaintereovane za slične projekte. Što se nas tiče, mi nastavljamo da radimo na podršci ljudima u jačanju biznisa“, kazao je Popović.

Na konkurs koji je raspisan početkom ove godine prijavilo se, prema rečima menadžera projekta Slobodana Kostića, oko 160 aplikanata i napornim radom i sistemskim procenama,kako se kaže u saopštenju, odabrano je njih 18. Oni su nedavno potpisali ugovore, a danas im je oprema zvanično i uručena. Kaže da je reč uglavnom o mladim nezaposlenim ljudima koji žive ovde sa porodicama ili planiraju da zasnuju porodice, čvrsto opredeljeni da ovde ostanu.

Prema najavama, projekat Helpa biće realizovan i naredne godine.