Podeljeni stanovi u Donjoj Gušterici

U Donjoj Gušterici, sredstvima iz budžeta Opštine Gračanica, izgrađene su tri zgrade sa po četiri stana za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove. Danas su stanari dobili ključeve svojih stanova, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Ukupno 12 porodica rešilo je svoje stambeno pitanje, a između ostalih, ključevi su uručeni i porodici Dragice Vuksanović, koja će se u novi stan useliti sa suprugom Miodragom i ćerkicom.

„Tri porodice živele su u jednoj kući u neadekvatnim uslovima. Ovde ćemo imati sobicu za našu bebu, imaćemo konačno svoj mir, organizovaćemo svoj život. Daće Bog proširićemo uskoro porodicu, pa će nam stan biti mali, ali biće sve kako treba“, kazala je Dragica.

U novi stan useliće se i petočlana porodica Vujović. „Hvala svima koji su pomogli, ovo će nam značiti za dalju budućnost i opstanak na Kosovu“, kaže Danijela.

Ključeve stanova je uručio predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović koji je istakao da je za ove porodice rešeno veliko životno pitanje, te da mu je veoma drago što je u prilici da sa njima podeli radost.

„Ovo je dokaz da naša obećanja nisu prazna, već da naše reči sporovodimo u delo. Na ovome nećemo stati, nastavićemo sa gradnjom, pokušaćemo da što više porodica usrećimo na teritoriji naše opštine. To je naš plan, da svake godine više kuća i stanova izgradimo. Imamo dosta mladih bračnih parova, sa dosta dece, koji planiraju svoj život u našoj opštini, pa je naš zadatak da im napravimo što je moguće bolje uslove“, kazao je Popović.

U Donjoj Gušterici sredstvima iz budžeta Opštine Gračanica izgrađene su tri zgrade sa ukupno 12 stanova, za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove. Stanovi su porodicama dodeljeni na osnovu javnog konkursa koji je lokalna samouprava raspisala na osnovu Socijalne karte stanovanja, kaže se u saopštenju. U okviru istog programa, izgrađeno je i šest zgrada u Lapljem Selu sa ukupno 24 stana. Dobitnici bi ključeve trebalo da dobiju do kraja sedmice.