Подељени станови у Доњој Гуштерици

У Доњој Гуштерици, средствима из буџета Општине Грачаница, изграђене су три зграде са по четири стана за социјално угрожене породице и младе брачне парове. Данас су станари добили кључеве својих станова, саопштено је из Општине Грачаница.

Укупно 12 породица решило је своје стамбено питање, а између осталих, кључеви су уручени и породици Драгице Вуксановић, која ће се у нови стан уселити са супругом Миодрагом и ћеркицом.

„Три породице живеле су у једној кући у неадекватним условима. Овде ћемо имати собицу за нашу бебу, имаћемо коначно свој мир, организоваћемо свој живот. Даће Бог проширићемо ускоро породицу, па ће нам стан бити мали, али биће све како треба“, казала је Драгица.

У нови стан уселиће се и петочлана породица Вујовић. „Хвала свима који су помогли, ово ће нам значити за даљу будућност и опстанак на Косову“, каже Данијела.

Кључеве станова је уручио председник Општине Грачаница Срђан Поповић који је истакао да је за ове породице решено велико животно питање, те да му је веома драго што је у прилици да са њима подели радост.

„Ово је доказ да наша обећања нису празна, већ да наше речи спороводимо у дело. На овоме нећемо стати, наставићемо са градњом, покушаћемо да што више породица усрећимо на територији наше општине. То је наш план, да сваке године више кућа и станова изградимо. Имамо доста младих брачних парова, са доста деце, који планирају свој живот у нашој општини, па је наш задатак да им направимо што је могуће боље услове“, казао је Поповић.

У Доњој Гуштерици средствима из буџета Општине Грачаница изграђене су три зграде са укупно 12 станова, за социјално угрожене породице и младе брачне парове. Станови су породицама додељени на основу јавног конкурса који је локална самоуправа расписала на основу Социјалне карте становања, каже се у саопштењу. У оквиру истог програма, изграђено је и шест зграда у Лапљем Селу са укупно 24 стана. Добитници би кључеве требало да добију до краја седмице.