Dan Narodnog pozorišta, 8. oktobra u Gračanici

Milan Vasić (Ivko) i Sanja Krrstović (Ivkova majka Kevka), detalj iz predsave Ivkova slava u Prizrenu, foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Narodno pozorište u Prištini, sa privremenim sedištem u Gračanici, 08. oktobra od 19:30 u Domu kulture u Gračanici obeležiće svoj dan i dodeliti godišnje nagrade, nakon čega će biti izvedena „Ivkova slava u Prizrenu“.

Ovaj komad je režirao, prema tekstu komedije Stevana Sremca koji je sam adaptirao u dramu, član ansambla NPP-a Bojan Stojčetović. Premijera „Ivkove slave u Prizrenu“ izvedena je 10. maja ove godine na sceni u Gračanici. Nakon toga su usledila izvođenja u Zvečanu i Beogradu.

Odmah nakon novog izvođenja „Ivkove slave…“ ansambl će najmlađoj pozorišnoj publici na Kosovu i Metohiji pokloniti dve nove „Uspavane lepotice“ – 09. oktobra od 11:00 u Donjoj Gušterici i 10. oktobra od 12:00 u Goraždevcu.

U ovoj predstavi za malu i veliku publiku će se prepoznati mnoga deca, ali i odrasli, jer nosi univerzalnu poruku da je dobrota jedini način da nam život postane bajka. Predstavu je, prema sopstvenom tekstu, režirala članica ansambla Radmila Knežević.

Škola glume NPP-a u Gračanici nastaviće svoj rad 09. oktobra, kada će biti održan i prvi čas glume u jesenjoj sezoni.

O ovim događajima, ali i planovima Narodnog pozorišta za jesenju sezonu, mediji će biti informisani na konferenciji za medije 08. oktobra.