Јововићу забрањен улазак на Косово

Помоћнику директора Канцеларије за Косово и Метохију задуженом за заштиту културне баштине Душану Јововићу, данас није било дозвољено да преко административног прелаза Јариње уђе на Косово, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

„Јововић је требало да, у оквиру својих надлежности, посети два српска манастира у покрајини, где се средствима Канцеларије за Косово и Метохију изводе радови на изградњи конака и уметничке радионице. Још једном наглашавамо да Приштина никаквим забранама неће моћи да спречи државу Србију да помаже свом народу и Српској православној цркви на Косову и Метохији. Спречавање представника Канцеларије за Косово и Метохију да обављају свој посао је противзаконит и нецивилизацијски акт непријатељства према српском народу и његовој култури у јужној покрајини“, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију подсећа да је од 2014. годиине финансирала више од 170 пројеката у српским црквама и манастирима на Косову и Метохији, а међу најзначајнијим пројектима издвајају се радови извршени у Српској православној богословији св. Кирила и Методија у Призрену и манастирима Грачаница, Високи Дечани, Свети Архангели и Бањска.